22-04-18

de NVA-lijst

Lubbeek :  Theo Francken maakt de NVA-lijst bekend !

Francken laat optekenen dat zijn vernieuwde ploeg en ik citeer : “ ik ben alvast erg tevreden met deze sterke lijst die volgens mij een stuk sterker is dan in 2012.

Oeps ! Wat een uitdrukking weer van den Theo . We weten natuurlijk niet hoeveel van de tien die niet meer op de lijst zullen figureren al dan niet vrijwillig afstand doen van een plaats op de NVA-Lubbeek verkiezingslijst.

Mag men zijn uitlating interpreteren dat de afvallers, zoals hij laat verstaan, onbekwamen waren.  Of zijn het mensen die zich slechts noodgedwongen verplicht voelden te luisteren naar wat  Francken zei wat ze moesten doen?

In 2012 klonk het al dat ze enkel mensen met inhoud zochten!  Hadden de afvallers dan geen inhoud?

En wat zal er gebeuren als de regering, zoals ze van plan zijn,  alle macht bij het schepencollege legt?  Zullen ook de nieuwe mensen zich erbij neerleggen dat ze niks meer in de pap te brokken hebben en dat ze er maar bijzitten voor spek en bonen.

Worden de komende gemeenteraadszittingen een soort van rechtbankclash  tussen vrouwelijke advokaten?  Een gerenommeerde advokaat van de NVA en de lijsttrekker-advokaat, eveneens een zeer kundig advokaat, van de Open VLD.  Of wordt de soep niet zo warm opgelepeld?

En zulen de nieuwkomers bij de NVA zich neerleggen bij een ondergeschikte rol ? En wat met het Vlaams gevoelen bij deze mensen?

Meer vrouwen dan mannen op de lijst.  Wel knap gezien van den Theo?  Of denkt hij dat vrouwen makkelijker te beïnvloeden zijn dan mannen?  Ik denk dat hij zich zou kunnen vergissen ! 

Het geeft andermaal te denken dat de heer Francken, zoals hij zelf eerlijk bekend, het burgemeesterschap weggeeft aan de tweede op de lijst?  Hoe noemt men zo iets ?  

Eddy  (De Wakkere Burger)     

De commentaren zijn gesloten.