18-04-18

knelpuntenwandeling

De gemeente Lubbeek heeft een engagementsverklaring voor toegankelijke gemeente ondertekend, waarbij zij deelneemt aan het tien puntenprogramma en gedurende één jaar actief zal werken rond toegankelijkheid.
Eén van de actiepunten is het organiseren van een knelpuntenwandeling in de gemeente met als doel het in kaart brengen van de knelpunten i.v.m. toegankelijkheid in de gemeente.

Deze wandeling vindt plaats op zaterdag 28 april 2018 om 10u. We vertrekken in Lubbeek aan het gemeentehuis.

Wil je mee wandelen? Heb je zelf een rollator, rolstoel of kinderwagen die je wilt meenemen? Heb je een visuele of auditieve beperking? Of wil je wel eens weten hoe een wandeling in Lubbeek zou aanvoelen als je je in zo'n situatie bevindt? Dan hebben we jou nodig! Wij leveren het materiaal aan en zorgen voor een fijne dag. Jij komt goed gezind en kritisch mee wandelen in onze gemeente.

Gelieve je deelname telefonisch te bevestigen op het nummer 016 47 97 34 of via chantal.vandoren@lubbeek.be, zodat we enig idee hebben van het aantal deelnemers.

Het spijtige hieraan is dat de gemeente  eerst een engagementsverklaring moest ondertekenen om tot actie over te gaan.  Ik had dat niet nodig in 2002 om tot actie over te gaan.

 

Op 28 september 2002 werd er reeds een knelpuntenwandeling gehouden.  Alle Lubbeekse politiek partijen tekenden toen present.  En ze beaamden allemaal dat er inderdaad iets te gebeuren stond.  Als mede-organisator (met aan mijn arm een blinde mens) toen moet ik vaststellen dat anno 2018 er met deze knelpuntenwandeling geen rekening werd gehouden.  Ik neem de vrijheid om de blinde persoon die ik toen reeds een paar jaar begeleidde op de hoogte te brengen dat er nu (anno 2018,en de komende verkiezingen)  heel misschien, toch iets zal gebeuren.

Eddy       

 

De commentaren zijn gesloten.