17-04-18

golfterreinen.

Gemeentebesturen, Natuurpunt en bewoners schieten golfplan provincie Vlaams-Brabant af.  Zo klinkt het in een sprankelend artikel in de krant Het Nieuwsblad van 17 april 2018.

De gedeputeerde van de provincie Vlaams Brabant is verbaasd over de tegenkanting.  Volgens haar werden die voorstellen reeds de voorbije maanden en zelfs jaren afgetoetst bij de gemeenten.

Als men de reactie hoort en leest van de gemeenten blijven er toch wel enkele vragen over.  Enerzijds mag ik me niet alleen verheugen in- maar steun ik ook volmondig de reactie van de Lubbeekse burgemeester.  Anderzijds stelt ze niet op de hoogte te zijn van de voornoemde locatie (het Gasthuisbos in Pellenberg) om wat later te laten optekenen dat ze wel wist dat de provincie al twee jaar op zoek is naar nieuwe golflocaties.   

Het blijft te betreuren dat het niet de overheid was die de burgers op de hoogte bracht van deze plannen maar dat de burgers van Herent, Lubbeek en Tienen het moesten vernemen via de ROB,  het Natuurpunt, de Lubbeekse apolitieke beweging De  Wakkere Burger en de krant Het Nieuwsblad. Maar de groep De Wakkere Burger af te schilderen als een marginaal groepje is dan weer een brug te ver.    

Als alle voornoemde gemeentebesturen al jaren op de hoogte waren van deze provinciale golfplannen waarom moesten die plannen dan bekend gemaakt worden via de sociale media?  Is een klein berichtje in de lokale gemeentelijke uitgaves dan te veel gevraagt?  Zoiets noemt men openbaarheid van bestuur.

En zoals mevrouw Roskams laat optekenen is er kortbij een golfterrein in Tielt-Winge, met 18 holes. 

Toch wil ik besluiten met een waarschuwing aan de burgers met interesse in hun gemeente :  wees op je hoede  als politici afkomen met de woorden “we blijven ons terughoudend opstellen” of zoals de Herentse burgemeester Astrid Pollers zegt “het plan is niet aan de orde”.  Dat beste lezer is politieke taal die een brede weg van onderhandelingen openstelt. 

Eddy   

O ja , hoeveel natuurschoon en bomen moesten weg om plaats te maken voor om het golfterrein in Tielt-Winge?  Tenzij ik mij vergis waren het wel zo’n 400 bomen.

Eddy  

 
Dit exclusieve artikel lezen? Doe het gratis >
 

Provincie legt gebieden vast voor nieuwe golfterreinen, maar dat was buiten de buurt gerekend

Provincie legt gebieden vast voor nieuwe golfterreinen, maar dat was buiten de buurt gerekend

Eddy Elyn en de bewoners van de omliggende straten zijn niet te spreken over het voorstel van de provincieFOTO: FG

14:00 Gepost in Web | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook

teken

foto van Jan Garritsen.