12-04-18

Europese censuur

De nieuwe onzin uit Brussel: Het posten van foto´s kan u vanaf mei veel geld kosten

Screenshot_113

(Door: “PS” – Vertaling: E.J. Bron)

Vanaf mei schrijft de EU ons voor wat u mag fotograferen

Ja, u leest het goed! Ca. 50.000 bureaucraten in Brussel zorgen er heel liefdevol voor dat het dagelijks leven van de EU-burgers zijn gangetje gaat: gebruinde patat, de kromming van augurken, open olijfolie-kannetjes op tafels van restaurants en nog veel meer. Voor dit alles bestaan EU-voorschriften.

politikstube

Het volgende bureaucratiemonster is onderweg – het voorschrift betreffende de privacybescherming. Deze treedt op 25-08-2018 in werking. Ze regelt nauwkeurig de persoonsbetrokken data. Wat heeft dat met fotograferen te maken? Tot nu toe bestonden er regelingen ter publicatie van foto´s. Deze worden nu door het nieuwe voorschrift vervangen.

In het vervolg is het maken van foto´s alleen nog toegestaan wanneer herkenbare personen hiervoor hun toestemming geven. Voorbeeld: ik wil graag een foto maken van de Brandenburger Tor in Berlijn. Dat is vanaf mei alleen nog maar toegestaan als er geen mensen zijn of ik de toestemming van ieder persoon heb die toevallig herkenbaar in beeld is.

Duitsland wil de juridische beoordeling van deze verordening volledig aan de rechters overlaten. Wij houden daarom vanaf mei rekening met een golf van aangiften en officiële waarschuwingen als gevolg van het nieuwe EU-voorschrift. Zodoende heeft de EU een groot conjunctuurprogramma voor advocaten gecreëerd. Iedereen kan door een overtreding van het nieuwe voorschrift snel een officiële waarschuwing krijgen, die in de regel € 800-1500,- kost.

De volgende aanval van de EU op de vrijheid van de mensen wordt binnenkort door parlementen geratificeerd. In het vervolg moet het voor vrachtwagenchauffeurs verboden zijn om in hun cabines te overnachten. Bovendien moeten ze één nacht in de week in hun eigen bed slapen.

De EU beperkt met veel zinloze verordeningen steeds meer ons dagelijks leven en zodoende onze vrijheid. Dit bureaucratiegedoe is een bijna niet te verdragen leven gaan leiden. De AfD wil van de EU opnieuw een economische gemeenschap maken, zoals zij dat tot 1995 was.

Bron:
https://politikstube.com
Door: “PS”

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

 

De commentaren zijn gesloten.