24-03-18

Liegen - manipuleren - nooit in de spiegel kijken bij een miskoop

Danke Mich om nog eens iets van jou te horen – en bedankt voor het regelmatig bezoeken van mijn blog.

Gelijk heb je :  in de meeste gemeentes heerst er een totaal gebrek aan openheid en medewerking. 

Je stelt je vooral vragen over de werking van bepaalde administratieve medewerkers.  Blijkbaar spreek je vanuit je eigen ondervinding en stel je je vragen over het al dan niet opzettelijk negeren van een deontologische code (als die al aanwezig is) door sommige medewerkers van stedelijke –of gemeentelijke diensten. 

Gelijk heb je :  een totaal gebrek aan openheid en medewerking.

Eventjes toch Mich:  de informatiestroom naar daders toe wordt inderdaad schijnend overschreden, echter niet alleen door die enige zwarte vlek bij de administratie maar ook door de verkozen politici. 

Je bent niet alleen die van een verkozene een antwoord verwacht.  Je hebt reeds een drietal brieven (of het e-mails zijn schrijf je niet, maar een e-mail is  in mijn ogen zeker evenveel waard dan een brief) naar de burgemeester van jouw gemeente.  Je kreeg geen antwoord; niet van hem noch van één van zijn medewerkers.  Je vergelijkt deze weinig democratische houding met narcisme! En zo blijf je dus als slachtoffer op je honger zitten.

Mich, ik ken er niet één maar een paar die aan dezelfde ziekte lijden.Een narcist, Mich, is een persoon die enkel gevoelens heeft van zelf belangrijk te zijn, iemand die houdt van macht, iemand die meer afbreekt dan dat hij investeert. 

Wij hebben er enkelen mogen ontdekken in onze directe omgeving.  Ze dachten te maken te hebben met kwetsbare, naïeve of zwakkere personen.  Wel Mich, iemand kan misschien een minder intelligent voorkomen hebben maar daarom zeker en vast meer in petto onder zijn hersenpan hebben dan geacht door die narcisten.  Een narcist zal alle middelen gebruiken om  mensen in zijn directe omgeving afhankelijk (lees controle ) proberen te maken zodat hij de leiding kan nemen.  Hij/zij is manipulatief, kent geen schuldgevoel, tracht steeds zijn eigen mislukken af te schuiven op een ander, kan geen compromis sluiten, is alleen op zichzelf gericht, arrogant, voelt zich superieur, is afgunstig, beschouwt mensen die hem durven tegen te spreken als minderwaardig, doet dingen die iedere logica bij ieder normaal denkend mens te boven gaat, hij eist dat een andere persoon dingen opgeeft ervan overtuigt dat hij/zij meer rechten heeft dan anderen (iets dat meer dan eens lijkt te lukken door mogelijke medewerking van administratieve krachten die zelf niet weten of willen weten dat dat ze gemanipuleerd worden), hij liegt en misbruikt anderen om zijn doel te bereiken. 

Mich, misschien geeft mijn antwoord ietwat ruimte aan jou en  ...  Mich ... trek het je niet want anders ga je er zelf onderdoor en dat is juist wat zo’n genre van individu wil.

Eddy

 

De commentaren zijn gesloten.