22-03-18

in het pallieterke deze week

In de kijker

 

 

 

Het wordt drummen op links
CD&V kiest voor een socio-cultureel links programma in de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen en de stembusgang van 2019. De sp.a vaart economisch volle kracht links. Groen hoopt links van het centrum de grote politieke kracht te worden. De PVDA droomt van de kiesdrempel. Het wordt drummen aan de linkerkant van het Vlaamse politieke spectrum, al is dat maar goed voor maximaal 40 procent van de Vlaamse kiezers.

Verknoeit CD&V de beursgang van Belfius?
Het stappenplan voor de beursgang van staatsbank Belfius moet tegen de paasvakantie of ten laatste in juni klaar zijn. Anders is het momentum voorbij en dreigt de opbrengst van de beursgang voor de staatskas en dus voor de burgers tegen te vallen. CD&V staat echter op de rem en wil pas groen licht geven voor een beursgang nadat er zekerheid is voor de vergoeding van de Arco-coöperanten.

Armoede en prestigeprojecten in Belgrado
Onderzoeksjournalist Jens de Rycke - auteur van ‘Dagboek van granaten in Damascus’ (Uitgeverij Polemos, 2017) - trok voor ’t Pallieterke naar Servië om verslag uit te brengen van de toestand in de hoofdstad van dat land. Er zijn dit jaar gemeenteraadsverkiezingen in Servië en dat is duidelijk te merken in het straatbeeld van Belgrado. Overal in de stad hangen affiches van politieke partijen. De moord op de Kosovaars-Servische politicus Oliver Ivanovic beheerst momenteel het politieke debat, maar ook de vluchtelingenproblematiek blijft een actueel onderwerp.

Poetin: “Jaja, leve de democratie. Wil u mijn supersonische raket eens zien?”
President Poetin deed het opnieuw. Nog even en hij is de langst zittende Russische leider sinds Stalin. Met dat verschil dat die zich niet moest bezighouden met herverkozen raken en dat soort trivialiteiten. “De democratie is een heel handige bestuursvorm”, stelt Poetin zelf, “alleen zijn jullie Westerlingen er heel slecht in. Maar moet u onze supersonische raket eens zien? Kan niet onderschept worden en legt Brussel in de as voor je borjst kan zeggen. Hoe bedoelt u? Straks misschien?”

De commentaren zijn gesloten.