15-03-18

Infoavond NVA ouderenzorg

Dinsdag 13 maart 2018 .

N-VA Leuven Infoavond: een onbezorgde oude dag

Grote zaal van jeugdherberg De Blauwput ,Martelarenlaan 11A, Kessel-lo ( van 19.30 tot +/- 21 uur ).

Bij de aanvang waren er 17 aanwezigen – op het einde kwamen er nog een viertal personen binnen.

De keuze van de plaats en het tijdstip van deze infoavond waren ongelukkig.    Het tijdstip :  senioren en oudere mensen schuwen het om naar bijeenkolmsten te gaan wanneer deze het s’avond geprogrammeerd worden.  Dit is een al jaren en jaren gekend gegeven.

Interessante uiteenzetting.  En dat op een tijdspanne van anderhalf à twee uur niet alle aspecten van de seniorenzorg aan bod kunnen komen spreekt voor zich.

Kwamen o.a. aan bod :     Verdoken armoede – pensioenen – meer transparantie in rusthuis – mantelzorgers erkennen en ondersteunen – structureel de vergrijzingskosten opvangen ...

Met deze conceptnota kiest de NVA voor een gedifferentieerd model als specifieke wooneisen van senioren.

Wat mij persoonijk stoorde in de uiteenzetting over de woonvormen is dat de NVA voorstander is van groepswonen.  In de vorm van 6 tot 7 ouderen die in één woning zouden geprangd  worden. 

Zodra ik dit hoorde dacht ik aan wat ik schreef ( lees hieronder ) in 2012 over de weinig empathie voor de ouderenzorg toen van de Spa (federaal) en Groen (Lubbeek).

25-03-17

verkiezingen 2018-2019

Ze zijn er allemaal mee bezig !  De verkiezingen van 2018 en 2019.

Wat reeds opviel was dat SPA zou willen samengaan met Groen !

Dat was reeds eerder het geval in Lubbeek.  Met niet zo’n bijster goed gevolg voor de SPA.

Wat senioren betreft bleken hun afzonderlijke politieke karakters in 2012 op één lijn te staan.Toen kwam Freya Van Den Bossche met het lumineus idee om een campagne te starten met wat ze “ Move In time” noemde. In deze campagne werd er ook een lichtje opgestoken om een speciale euthanasiedienst permanent in de zorginstellingen te installeren. 

Was het de SPA of was het Groen  die het eerst met zulk idee kwam om de oudjes onder ons te schofferen laat ik in het midden.

In Lubbeek was het in september 2012 het Groen gemeenteraadslid, mevrouw Ann De Martelaere, die met zulke gedachte speelde.  Zij noemde het de “Zwarte Weduwen”.

Dit vond ik zo schaamteloos en onterend naar de senioren toe dat ik het onderstaande liet publiceren.

En alhoewel er na de storm die er toen opstak ze (SPA en Groen) inbonden moet men als kiezer toch voorzichtig zijn.  Een rood-groene alliantie, zeker op gemeentelijke vlak valt niet zo maar te pruimen.

      
  Weg met die oudjes : Socialisten hollen Groen achterna

Freya Van den Bossche wil alle bejaarden in een koekjesdoos duwen !Als je haar laat doen zullen bejaarde mensen moeten verhuizen uit hun woningen om plaats te maken voor jonge gezinnen. Weg met die ouderen. Ze zijn een vuile pleister op het been. Oud is inderdaad out bij de socialisten en groenen. Oma, opa, bompa, bomma of mémé … sorry maar ge moet hier weg. We weten wel dat je gans je leven hard gewerkt hebt voor een eigen huisje maar t’is genoeg geweest . Niet tegenstribbelen, dit is ons beleid en daarmee basta.Geen woord over het feit dat senioren het liefst van al in hun eigen woning blijven wonen. Geen woord over toekomstgericht wonen in de eigen woning waardoor de woning tot op late leeftijd zowel comfort als een gevoel van vrijheid en zelfstandigheid biedt.

In Lubbeek was het Groen die het eerst hier over zulk een plan sprak : zij noemden het : Zwarte weduwen.

Groen Lubbeek stelde dat er in het ruimtelijk structuurplan van de gemeente een demografische analyse van de bewoners van residentiële woonparken ontbrak. Want binnen een afzienbare tijd zullen deze woonparken bewoond worden door “groene weduwen” schrijven ze. Hiermee wilden ze stellen dat alleenstaande hoogbejaarde vrouwen in veel te grote villa’s wonen. En dus willen ze een herverkaveling van deze villa’s, zodat meerdere gezinnen in één villa kunnen wonen. Dus beste kiezer, wil je een trap onder de kont geven van je grootouders stem dan maar voor de socialisten en/of groen.

Eddy Elyn

Ook in de media toen :   : http://www.gva.be/nieuws/binnenland/aid1240648/van-den-bossche-wil-bejaarden-sneller-naar-serviceflats-oproep.aspx

 

10:16 | Tags: senioren | Permalink | Commentaren (0) |   Facebook

De commentaren zijn gesloten.

    

De commentaren zijn gesloten.