08-03-18

in het pallieterke vandaag

In de kijker

 

 

 

Het einde nadert nu echt voor Di Rupo en de PS
Ex-premier en PS-voorzitter Elio Di Rupo komt in oktober op als lijstduwer voor de gemeenteraadsverkiezingen in zijn eigen Bergen. Opnieuw burgemeester worden is zijn ambitie niet meer. Hij wil zich als partijvoorzitter volop voorbereiden op de verkiezingen van 2019. Daarmee lijkt hij zijn rol als nummer één van de PS te betonneren, en dat op bijna 67-jarige leeftijd. In 2019 zou Di Rupo dan mogelijke regeringsonderhandelingen moeten leiden. Maar zelfs binnen de PS vreest men dat dit desastreus zal eindigen.

Dalrymple: “Lang leve de armen!”
Ik heb jarenlang aan de mensen verteld dat Oxfam een criminele organisatie is. Meestal werd er dan met de ogen gerold en kwam men tot het besluit dat ik uiteindelijk toch gek geworden was. Maar wie rolt er nu nog met zijn ogen? Ik vraag het me af.

Het onderwijsdebat moet ook over migratie gaan
Bevriezend volk bij de schoolpoorten, dat zorgt bijna jaarlijks voor pittige prentjes. Minister van Onderwijs Hilde Crevits (CD&V) wil die schoolkampeerders weg. Er komen verkiezingen aan. De vraag blijft of ze een oplossing vindt die de N-VA kan overtuigen. De sociale mix, een heilig huisje van de progressieven, zal wellicht sneuvelen. Terwijl niemand de wortels van het probleem - acuut plaats- en geldtekort in de scholen - nog maar van ver durft te benoemen. Omdat het een gevolg is van de hypermigratie.

Kris Peeters gaat voor radicale gelijkheid: “De sharia negatief? Laat Mary daar eens een procedurefout in vinden!”
Het gaat niet goed met CD&V. De partij worstelt met bloedarmoede en het etiket ‘moslimpartij’ kleeft steeds hardnekkiger. Het optreden in Terzake van de Gentse lijsttrekster Mieke van Hecke over de hoofddoekenkwestie, waarbij ze stelde dat meisjes moeten zwijgen en naar de papa luisteren, heeft dat imago niet verbeterd. In die mate zelfs dat Kris Peeters - wie anders? - een totaal nieuw plan heeft voor een inclusieve maatschappij.

De commentaren zijn gesloten.