25-02-18

vaccin vrij

Mara Gabriëlle heeft een link gedeeld met de groep Vaccin Vrij - Vaccine Free.

[Helemaal niet] verrassend: de verplichte vaccinatie van kinderen is een van de belangrijkste verkiezingsthema's in Italië. De wet die de regering hier vorig jaar voor invoerde heeft kwaad bloed gezet.

Een onderwerp waar in wetenschappelijke kring eigenlijk geen debat over bestaat, wordt na de verkiezingen van 4 maart betwist door zo'n 40 procent van het Italiaanse parlement, aldus de laatste peilingen. Dat kan serieuze gevolgen hebben voor de volksgezondheid. Kamerleden van de Vijfsterrenbeweging dienden eerder al een wetsvoorstel in om vaccinaties wettelijk aan banden te leggen vanwege 'de link met ziektes als leukemie, kanker, autisme en allergieën'.

'Handen af van onze kinderen', schalt er over het Piazza dei Signori in Vicenza. Een van meest hartstochtelijke roepers is Loris Mazzorato, de burgemeester die verkleed is als de Dood. 'Ik heb twee dochters', zegt hij, 'en die zullen hun hele leven vaccinatievrij blijven. Ook al zal ik ze daardoor thuis moeten scholen. Dat soort offers moet je maken in een oorlog, want vergis je niet: dit is een informatie oorlog, een economische oorlog. Wat je hier ziet is een oorlog tussen de overheid en burgers die het niet langer pikken.'

 
 

De commentaren zijn gesloten.