17-02-18

ziek -kamer alleen - meer betalen zul je

 

Eén van de etterbuilen in de medische wereld is opengebarsten !

Een eenpersoonskamer, mevrouw ... meneer ?  Je hebt de beste keuze gemaakt want dan is het de prof die de operatie zal uitvoeren !

  • Heu, vraagje : wat als ik helemaal onder narcose op de operatietafel lig ? Welke garantie krijg ik dat het wel effectief de prof is die zijn werk zal doen?      
  • Heu, vraagje : ik vroeg een eenpersoonskamer ... maar er blijkt geen voorradig te zijn en ik word naar een meerpersoonskamer gebracht.  wie doet dan de operatie ?

 

Dan wordt de operatie uitgevoerd door een assistent in opleiding of een laatste jaars!  Maar heb geen angst: dat gebeurd dan onder toezicht !

 Voor mij was dat laatste geen garantie.  Want op het ogenblik dat de prof-toezichter moet ingrijpen is de fout reeds gebeurt.  Eventjes nadenken :  er moet wegens een ruggegraatverbuiging wat ze dan medische cement noemen tussen twee wervels gegoten worden.  Maar de cement loopt door een of andere oorzaak uit en komt terecht naast het euvel.  De bijwerkingen ervan zijn verschrikkelijk.     

 De Prof als manager :

 De  patiënt nemen als één van de wieltjes die in hun economisch kader passen. En dat is toch o zo makkelijk meneer.  De patiënt durft toch niets te zeggen.  En dus gebruiken we één of meerdere van de 1.366 onnodige/overbodige onderzoeken.  Voor alle zekerheid madammeke !   Kassa kassa !

M.a.w. : in plaats van dat de alle aandacht naar de patiënt zou gaan wordt de eed van Hippocrates geweld aangedaan en niet meer nagekomen noch nageleefd :  “Ik zal de patiënt geen schade doen en zal mij open en toetsbaar opstellen”.

 Het merendeel van de medische wetenschappers lijkt het vermogen tot intropspectie niet ontwikkeld te hebben en probeert vanui zijn ivoren toren de regie in handen te houden.

 Supplementen waren en zijn nog altijd een groot probleem.  Ook de groeiende vermogensongelijkheid speelt hierbij een grote rol.  Meerdere onderzoek hebben immers aangetoond dat mensen uit de lagere sociale klassen de zorg die ze nodig hebben niet meer kunnen betalen.  En zo komen we dan tot een geneeskunde met twee snelheden.  

 Mogen deze dames en heren, binnen deze beroepsgroep en ook wel andere displinbes in de gezondheidszorg,  dan de morele verontwaardigingen van de patiënten naast zich neerleggen ?  Neen, maar het gebrek aan een zelfkritische opstelling en de rol van de farmaceutische indistrie  is herkenbaar. 

 Men kan bladzijden volschrijven over de door hun weinig tot het zich niets aantrekken van de ontologoische code van de medische wereld; het zal weinig tot niets opbrengen.    

 Het optreden van de medische autoriteiten door de eeuwen heen getuigen, mijn inziens, van weinig hartverwarmendheid en professionalitiet naar de patiënten toe.  Hun ego is grotesk.

 Velen zullen , samen met mij, met gemengde gevoelens de vertoning gevolgd hebben in de media over deze supplementen en de betere zorg voor de meer begoede burger.

 Vanuit mijn bezorgdheid mag ik – gelukkig maar – erkennen dat er onde mensen ook medici zijn die hun beroep ter harte nemen.  Het is alleen moeilijk zo’n witte raaf te vinden.

 Spijtig genoeg – maar tegelijkertijd  moet ik zeggen - dat er toch iemand vanuit de politiek iets tracht te veranderen aan deze toestand.  Ze mag zijn wie ze is maar in deze steun ik haat volledig:   mevrouw De Block.

  Eddy

De commentaren zijn gesloten.