11-02-18

in natuurgebied

Hamburg: Luxe woningen voor “vluchtelingen”

Screenshot_150

(Vertaling: E.J. Bron)

Grote balkons, ramen tot aan de vloer, moderne architectuur. Wat in Duvenacker in Eidelstedt op het eerste gezicht lijkt op hoogwaardig eigen woningen voor Hamburgers, is een wooneenheid voor illegale vluchtelingen.*

politikstube

114 woningen voor – volgens verschillende informatie – 300 tot 380 mensen worden op dit moment in de nieuwbouwwijk direct langs de A7 betrokken. Gebouwd door een dochteronderneming van de stedelijke SAGA, gesubsidieerd door de stad Hamburg, gehuurd door de stedelijke onderneming “ondersteunen & wonen”, dus volledig door u betaald.

Dat daarbij niet op een cent werd gekeken, laat de binnenkant zien: chique badkamers, eikenlaminaat, grote balkons, waarvan menig Hamburger alleen maar kan dromen. Alle woningen zijn deels gemeubileerd (keuken > meer foto´s in het originele artikel).

En zoals dat bij de zogenaamde publiekrechtelijke onderbrenging nu eenmaal gebruikelijk is, worden de bewoners volledig verzorgd door medewerkers van “ondersteunen & wonen”, inclusief een technische dienst, die helpt met verhuizen, meubels in elkaar zet en naar eigen zeggen ook vuilnis verwijderd. (???)

Wat het project in Duvenacker bijzonder ergerlijk maakt: het is ontstaan tegen de wil van veel buurtbewoners. Er werd zonder bebouwingsplan gebouwd – de juridische vrijkaart van de “grote coalitie” in Berlijn maakte het mogelijk.

Er werd gebouwd in beschermd natuurgebied, dat in het verleden absoluut taboe was om er te bouwen. De Groenen overigens, anders de zelfbenoemde beschermheren van iedere steekmug, waren in geen velden of wegen te bekennen.

Een actie voor een referendum werd door het district ongeldig verklaard, hoewel het noodzakelijke aantal handtekeningen verzameld was.   

Het toppunt: een aanwonende wilde op het nu bebouwde terrein een grondstuk kopen om voor haar gezin te bouwen. Dat werd haar door het districtskantoor verboden. Met het argument: teveel lawaaioverlast. Een argument dat blijkbaar alleen voor Duitsers geldt, niet voor “beschermingzoekers”.

Een ander probleem van dit project: Eidelstedt is sowieso een sociaal sterk belast stadsdeel. Met dit project en de vele nieuwe gratis migrantenwoningen van de staat aan de Hörgensweg neemt die belasting verder toe. Het is de vraag hoe scholen en kinderdagverblijven hun taken de baas moeten worden.

* Wij (de AfD district Hamburg-Eimsbüttel) noemen “vluchtelingen” datgene wat zij zijn: illegale immigranten. De vluchtreden asiel is slechts van toepassing voor 0,7% van alle “vluchtelingen” en uit de buurlanden van Duitsland bestaan geen redenen om te vluchten.

Bron:
https://politikstube.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

De commentaren zijn gesloten.