10-02-18

SPA-Leuven

Spreekwoord:  Kwade buren moet men dagelijks bezuren !

-wat zoveel wil zeggen als : van een onvriendelijke, vijandige, arrogante zichzelf meer wanende dan wie dan ook, een ander op een bijna oplichters wijze de schuld geven van het eigen misgrijpen , gezinde buurman/buurvrouw heeft men alle dagen last.      

 

Leuven :

De Leuvense afdeling van de SPA gaat de leegstaande handelszaken aanpakken.  En dit na hun scheefgroeiende circulatieplan.  Ze willen dat meer ondernemingen en/of bedrijven zich in het centrum komen nestelen.

Een nobel voornemen ingegeven door de komende verkiezingen.

Stel je voor : je woont in een andere stad,  je hebt een leegstaand pand gehuurd in Leuven.  Een paar probleempjes:  om met de wagen aan je pas gehuurd pand te raken moet je zo’n 3 tot 5 kilometer omrijden  (circulatieplan weet je ). – geen parkeetplaats aan of kort bij je pand, dus zoek je een plaats kortbij, steekt geld in de parkeermeter om op tijd te zijn bij een klant.  Edoch, je komt 3 minuten te laat en je vindt een boete onder de ruitenwisser ( 3 min =  22.50 euro astebleeft Tobback ) –

Oplossing:  je staat 30 minuten vroeger op , sprnigt op je fiets om op tijd de trein naar Leuven te pakken – oef, juist op tijd –fiets en jezelf op de trein – In Leuven aangekomen: de fiets van de trein en maar pedaleren naar je pand.

Ik hoor het de Leuvense SPA al zeggen :  mo, manneke toch, da’s gezond, zo een beetje oefening van s’morgens vroeg .  Ni sieveren hè !

Leuven en Lubbeek :

Ze blijven goe bezig in Leive !  Weer  bewoners van een straat die niet moeten weten van de door de gemeenteraad opgelegde ingreep.  Door deze ingreep kregen ze er in de Borstelkesstraat ( sinds eind vorig jaar een eenrichtingsstraat)een enorm toenemend verkeer.

En dus werd er nu een buurtcomité opgericht ( Korbeo genaamd).  En de mensen van dat buurtcomité hebben zeker naar de radio geluisterd. Met de woorden, uitgesproken door de waarnemend burgemeester van Lubbeek, in gedachten beklaarden ze in de media:  Moeten fietsers verkeersremmers zijn !           

Eddy

 

De commentaren zijn gesloten.