20-01-18

in mijn postbus -

 

foto van Guy Seghers.
 
Er werd me een reactie gevraagd !  Maar dan naar de toestand in Lubbeek, met het oog op de vermelding naar de kopstem van Francken. 
Bon,  maar ik ga nu eerst verder eten.
 
Hier is dan een kleine analyse over Lubbeek :
 

 

Lubbeek :

 

NVA :   Wat Theo Francken doet noem ik kiezersbedrog.  In oktober 2018 verkozen worden als burgemeester om in 2019 als parlementair te gaan zetelen en zijn geliefde Lubbeek in de steek te laten. 

Maar , hij is niet alleen.  Ook andere politiekers, zoals een Rutten in Aarschot, doen hetzelfde. 

Ze doen niets verkeerd omdat het wettelijk mag.  En dat zal wel nooit veranderen.    

CD&V :   wat kan men zeggen van CD&V kopstukken die een voorakkoord ondertekenen met andere partijen dan de NVA ...  om dan op de avond van de verkiezingen dit voorakkoord in de prullenbak te smijten.  Geloofwaardig ? 

Lubbeek Leeft :  degelijk tot goed werk !

Open VLD :  probeert nu om zoete broodjes te bakken met de NVA. In plaats van een degelijke oppositie te voeren hemelen ze de NVA nu op.  Met slechts één doel :  in 2018 de plaats van de CD&V als coalitiepartner van de NVA in te nemen.  Veel van hun oppositiewerk horen de Lubbekenaren niet.

Groen :  blijft Groen .

SPA :  blijft in het moeras van wat er gaande is op federaal vlak.  De vorige coalitie met Groen liep voor hen falikant af.  Geen herhaling daarvan.  SPA speelt geen rol meer in Lubbeek.  Hun werk tijdens hun periode in de voormalige beleidsploeg mocht nochtans gezien worden.

Besluit :  In Lubbeek blijft de NVA “incontournable”.  De andere partijen doen hun best om in de gunst te komen van deze partij.  Theo Francken en zijn discipelen kunnen op beide oren slapen.  Linden, de prijsverhogingen en andere minder goede zaken zijn dan bij de kiezers al lang vergeten.

Eddy    

    

De commentaren zijn gesloten.