04-01-18

Hypnose is geen alternatief !

Er werd me gevraagd om een reactie te geven op het artikel “Hypnose wordt populairder “ .  Artikel uit de streekkrant deze week DW.

E.P en andere vragers:  ik heb het ook gelezen.

 - De heer R.D.G. ( naar eigen zeggen Mentalist en hypnotiseur ) is wel zeer voorzichtig in zijn uitlatingen over de kracht van Hypnose .  Om zeker niet op zere teentjes te treden uit de medische wereld.  Het is natuurlijk onmogelijk om in zulk mager artikel alle aspecten en mogelijkheden van hypnose te bespreken.

 - Persoonlijk zou ik me nooit wenden tot iemand die hypnose-shows geeft. De hypnose als therapeutisch middel is daarvoor veel te goed.  

 -  Bovendien heb ik mijn bedenkingen bij de afgedrukte foto ! 

 - Hypnose is ook geen alternatief middel om mensen beter te maken, het is veel meer dan dat.

    Op 15 november 1998 werd een volgend schrijven van mijn hand opgenomen als brief van de dag in een krant:

Homeopathie, hypnose, acupunctuur, natuurgeneeskunde,  kruidengeneeskunde, de allopathie en nog andere geneeswijzen staan voor mij op één lijn. De woorden gewone en alternatieve geneeskunst zijn absoluut onjuist. Het zijn elkaar-aanvullende manieren om zieke mensen te helpen. Het is dan ook mijn stelling dat iedere persoon die zich bezig houdt met het verlenen van één of andere vorm van geneeskundige hulp een misdaad begaat als hij of zij beweert dat alleen zijn of haar methode om te genezen alleszaligmakend is. Te veel van die personen lopen rond met oogkleppen: ze kunnen noch links, noch rechts kijken. En zo ontnemen ze hun patiënten de kans om te genezen door middel van een andere methode.

Vandaan, 04/04/2018:  daarom ook vindt ik de benaming hypnotiseur alleen toepasselijk voor show-gevende mensen. Hypnotherapeut is voor iemand die mensen wil helpen.  Men moest trouwens zulke hyonose-show radicaal verbieden !  

  • Tot spijt en nijd voor wie zijn boterham verdient in de farmaceutische industrie.
  • Eddy

      

De commentaren zijn gesloten.