21-12-17

FRANCKEN - SOEDAN

 

 Wereldnieuws (nog maar eens) :  Francken  - Soedan – foltering van teruggestuurden .

Het spreekt als vanzelf dat  - in de lente van de komende verkiezingen  - de meeste andere politieke partijen hem in zijn nek springen.

Heeft hij fouten gemaakt in het dossier Soedan :  ja. 

Alhoewel ik hem na mijn periode als penningmeester, en mede oprichter  van de Lubbeekse NVA,  minder kan  pruimen staat vast.

Harde werker :  ja .  Dossierkenner in de meeste gevallen : ja .  Inpikker van andermans ideeën en artikels :  ja.  Opportunist : ja .  Geile mediafiguur:  ongetwijfeld .

Wie echter de lezersbrieven in de media bekijkt, en wie op straat of in de warenhuizen de mensen bezig hoort over deze zaak , kan onmogelijk voorbij de meeste publieke omerkingen.

Waar de reguliere media artikels produceren met als titel “ Teruggestuurd, geland en gefolterd” stellen de meeste commentaren op de sociale media  zich  vraagtekens over deze zaak.

Zijn het verhaaltjes, zijn het gesneden broodjes voor de tegenstanders van Francken ... enz ? 

Persoonlijk vind ik dat men voorzichtig moet zij met wat men in de reguliere media  naar onze koppen smijt.

Foltering is inderdaad absoluut uit den boze. Punt.  

Over de geloofwaardigheid van het gebeuren worden er echter vragen gesteld.  Zo verwees een kennis me naar andere landen waar folteringen dagelijks scherin g en inslag zijn.  Hij combineerde de foltering met de verdwijning van de gefolterden.  Waarom, vroeg hij zich af, worden deze mensen na twee dagen foltering vrij gelaten?  Als het waar is ben ik blij, zei hij,  dat ze vrijgelaten werden ... maar ik geloof er niks van.

 Dus enige nuancering blijkt dus nodig.

Waar ik persoonlijk dan weer niet in geloof is wat Theo Francken verkondigt  ( waarschijnlijk is dit zijn poging  om de gemoederen te bedaren ) :  hij gaat  na de feestdagen hier eens praten met Soedanese regering ... ?  Meneer Francken,  geniet maar van dat snoepreisje maar ik geloof niet dat je zo naïef bent om te geloven dat wat men je daar zal vertellen strookt met wat er al dan niet gebeurd is.                     

Eddy

De commentaren zijn gesloten.