12-12-17

druk leggen kan hij wel

Doordenkertje:  

Niet iedereen slikt het gebruik van vreemde moedertalen in de scholen. Er komt tegenwind van N-VA en VB. Lieven Boeve, directeur-generaal van Katholiek Onderwijs Vlaanderen, schiet terug met een kruisraket:

Meneer Daniëls (N.VA n.v.d.r.) heeft met zijn partij een draagvlak in Vlaanderen van 30 procent. Als ik met mijn Raad van Bestuur (van het Katholiek Onderwijs Vlaanderen n.v.d.r.) ook een draagvlak zou hebben van 30 procent, heb ik geen draagvlak. Wij gaan met alle scholen, met alle directeurs, aan de slag en we gaan bekijken wat de grootste gemene deler is.” (De bal terugkaatsende Lieven Boeve in “De Zeverende Dag”).

 

Mijnheer de topman van het katholiek onderwijs, alleen een geheime stemming onder de leerkrachten die uw ideetje aan het onderwijsfront moeten waarmaken kan aantonen wat uw draagvlak is! Je moet al een kamikaze zijn om als doodgewone leerkracht kritiek te leveren op de directie en de Boeves van Brussel! Dan kan je net zo goed harakiri plegen…

Zeg dat ik het gezegd heb: Ik heb tientallen jaren aan het front gestaan en heb in al die jaren de VSO-/VLO-/ Moderne wiskunde-/Eindtermen-kogels om mijn oren horen fluiten! Ze werden afgeschoten door “die generaals van Brussel” zonder ook maar met de minste inspraak van de gewone soldaat! Zelfs de directies moesten het hoofd buigen! Zoniet: “De dood met de kogel!”

bron : Nieuwsbrief VL²v nr.377 (12.12.2017)

De commentaren zijn gesloten.