08-12-17

De Leuvense bulldog laat niet los - ruikt hij enige toegeeflijkheid in Lubbeek ?

 

Als een bulldog bijt Lowee Tobback zich vast in het dossier gemeentelijke fusies !  hij heeft geld geroken !

Moeten onze oudjes binnen x-tijd met de seniorenmobiel naar Leuven voor hun administratieve besognes.

En niet alleen onze oudjes maar ook alle inwoners van Linden en Pellenberg want de Leuvense binnenstad wordt mobiel steeds moeilijker !

Holsbeek zegt neen tegen Leuven !  Zo klink het in de krant HLN van vandaag.

En Lowee in hetzelfde artikel :  “ Er is absoluut nood aan schaalvergroting.  Wat mij betreft moet Leuven uitgebreid worden met Oud-Heverlee, Linden, Pellenberg, Winksele, Holsbeek-Plein én Herent.

Beste lezer, herlees nog eens wat hij zei! Voor een goed begrip : in Linden, vooral Hoog-Linden zit de poen, gevolgd door Pellenberg.  De twee rijkste deelgemeenten van Lubbeek.   

Moeten wij hier in Linden en Pellenberg vrezen voor een mogelijke naderende fusie met Leuven ?

 Alle personen ( en het zijn er tientallen ) die ik in het verleden hierover sprak stelden zich absoluut tegen een fusie. 

Ondanks het gegeven dat NVA-Lubbeek zich in de media ook een pervente tegenstander noemden van zo’n fusie mag men niet vergeten dat Theo Francken op het kabinet gewerkt heeft van de de godvader van gemeentelijke  fusies Bourgeois.  En dat de nu zetelende Lubbeekse burgemeester alles lijkt te slikken wat van het NVA hoofdkantoor komt.

En wat zeggen mijn goed kennissen van de SPA-Lubbeek hierover : oorverdovende stilte !  Jammer.

Tobback  en opvolgers: blijf met je fikken af van Linden, Hoog-Linden en Pellenberg !  Wij moeten jullie niet !  Absoluut niet !

Eddy  

De commentaren zijn gesloten.