07-12-17

mja

Zonder nadenken !

Zonder nadenken over wat men zegt ! 

Tijdens een gesprek in de Carrefour over de griepprik bij zwangere vrouwen en peuters werd me de vraag gesteld wat ik er van dacht.  Aanvankelijk mengde ik me niet in het gesprek tot één van de gesprekpartners er uit flapte dat niet-gevancineerde kinderen een gevaar vormden voor kinderen die wel gevaccineerd zijn !   

Ik bleef kalm maar van binnen ontplofte ik. “ Afgemeten bekeek ik de dame die dat durfde beweren en zei :  dan moet gij mij eens uitleggen op welke wijze niet-gevaccineerde kinderen een gevaar kunnen vormen voor wel-gevaccineerde kinderen.  Waarom doe jij slaafs wat je opgedrongen word door de gazetten en tv ?  Waarom laat jij je alles wijsmaken wat je verteld wordt door dokters, virologen en andere zogenaamde betweters.  Zonder nadenken gedraag je je als een mak schaap en laat je je letterlijk alles gebieden en verbieden.  Lees eens de bijsluiters van elk medicament en doe dan je mond open.  Men wou me tegenhouden met verder praten maar ik was nu eenmaal gelanceerd en draafde door.  Jij bent een levend bewijs van het feit dat de meeste mensen zonder nadenken de massa blind volgt, tot groot plezier van de farma-industrie.  

Ik draaide me om en liep de Carrefour uit.  Op de parking kwam ze naar mij en zei:  Eddy, ik vreesde een ogenblik dat je zou flauwvallen en dat ik zo’n toestel tegen hartfalen moest zoeken.   En een beetje lachend gaf ze me een knuffel en zei dat ze nooit meer over de griepprik zou praten.  En guitig : als jij d’er bij bent.           

Mja.

Eddy

De commentaren zijn gesloten.