28-11-17

AED en ikke

 

Potverdorie – wat een heerlijk gevoel kreeg ik  bij het lezen van een lezersbrief vandaag in de krant HLN !!!

Titel :  AED-toestel

Ik citeer : Het AED-testel of defrbrillator heeft  alweer  zijn nut bewezen met dank aan YF.G. die een klant in zijn horecazaak daarmee redde.

Heerlijk gevoel van mijnen twege – natuurlijk.  Want ik was het als gemeenteraadslid destijds die het voorstel lanceerde om  AED-toestellen aan te kopen.  Mensenlief : wat een tegenstand  kreeg ik toen van de andere gemeenteraadsleden.  Niet in het minst van de CD&V.  Als een leeuw moest ik vechten om mijn voorstel erdoor te krijgen.  De stemming werd zelfs uitgesteld want ze vonden er niet beter op dan – met een maand uitstel – een wereldvermaarde prof cardiologie te laten komen uitleggen hoe zo’n toestel werkte, hoeveel zo’n toestel ging kosten en of het wel wettelijk was dat een gewone burger zo’n toestel hanteerde.  Allemaal zaken die ik ook gedeponeerd had.

Mensen , wat vond ik het heerlijk de gezichten te zien van de overige gemeenteraadsleden.  Hun mond viel letterlijk open tijdens de voordracht van de prof.  Ik was in mijn nopjes.  Danke Prof voor je lezing.  Spijtig genoeg was het nodig om je te laten komen.

Resultaat:  het AED-toestel werd aangekocht, later gevolgd door meerdere aankopen voor zo’n levensreddende  toestellen.

Dit is één van de vele zaken over mijn werk als gemeenteraadslid.  Andere zaken kun je lezen in het boek : De kracht van de overtuiging.  Verkrijgbaar bij de Boekhandel De Standaard of te bestellen bij de uitgever “Shop my books”.

NB: welk gemeenteraadslid van toen en nu die moesten/moeten luisteren naar hun partijtop doet beter ?  De vraag stellen is ze beantwoorden.         

Met fierheid over mijn geleverde werk :  Eddy Elyn  - koosnaam : bompa Eddy

 

De commentaren zijn gesloten.