02-11-17

O.a. deze week in het Pallieterke

In de kijker

 

 

 

De dhimmitude van een Commissie (Jurgen Ceder)
Een maand na de aanslagen van 22 maart 2016 werd een parlementaire onderzoekscommissie opgericht. Het is nu eenmaal in dit land de gewoonte om nationale trauma’s (Dutroux, Bende van Nijvel, Rwanda, bankencrisis…) te verwerken met een onderzoekscommissie. Visie en moedige beleidsdaden moet je daar niet van verwachten. De unanimiteit die steeds wordt betracht, zorgt voor het bewandelen van de weg van de minste weerstand: een lange opsomming van de feiten en van de eigen werkzaamheden wordt gevolgd door aanbevelingen waar alle strekkingen achterstaan en die dus noodzakelijk evident, zeer praktisch, minder belangrijk of vaag zijn.

Wie is verantwoordelijk voor brandstichting defensiebedrijven?
Eind september brak brand uit bij drie bedrijven in de Belgische defensie-industrie op slechts vier dagen tijd. Volgens bepaalde anarchistische sites, en internationale veiligheidsexperts, zou het mogelijk gaan om aanslagen gepleegd door anarchisten. Bij één bedrijf, Varec in Mechelen, loopt het onderzoek naar brandstichting nog, maar bestaan sterke vermoedens van kwaad opzet, terwijl dit bij de twee andere bedrijven reeds bevestigd werd.

 

Drie prangende vragen over de Bende (Thierry Debels)
Ik volg het dossier van de Bende van Nijvel al een jaar of vijftien, zijdelings. Af en toe hoor ik interessante informatie. Zo was er onlangs een zeer goed geïnformeerde bron die beweerde dat er ooit een persconferentie werd belegd met de bedoeling om de journalisten van de mainstream media (MSM) te misleiden. Wat zonder problemen lukte. Een zaak is zeker: het dossier van de Bende is goed gevuld met valse sporen.

Verhofstadt aan het woord: “Guy Verhofstadt doet ook alleen maar wat goed is voor Guy Verhofstadt hoor.”

Catalonië riep vorige week de onafhankelijkheid uit. En heel even leek het alsof Vlaanderen dat zelf gedaan had. Alle politici rolden over elkaar heen en wreven hun opinie in het gezicht van de ander. Kris Peeters vond het niet wijs, Siegfried Bracke vond het ‘vree’ wijs en Theo stofte alvast de rode loper af om hele hordes Catalaanse vluchtelingen op te vangen. En toen moest Guy Verhofstadt nog spreken. Wij mochten het aanhoren.

 

De commentaren zijn gesloten.