31-10-17

En onze media belichten altijd alles als extreemrechts als er gevochten wordt ze verdraaien niet alleen de waarheid maar verzwijgen steevast de echte agressors

Intimidatie en dreigementen vanwege Nederlandse Zwarte Piet

In de aanloop naar de november en december vieringen van het Sinterklaasfeest worden er door extreemlinkse organisaties agressieve acties gevoerd om de traditionele vieringen van het feest te verzieken. Vandaag moest een winkelcentrum in Bovenkarspel melden datmen de grote spandoeken met daarop afbeeldingen van Zwarte Piet heeft verwijderd, maar Zwarte Piet zelf in ere laat. Met het weghalen van de spandoeken gaat men overstag, omdat men talloze berichten en dreigementen heeft ontvangen en hiermee hoopt dat dit zal stoppen.

Het is extreemlinks duidelijk niet te doen om mensen te overtuigen van een hun opvatting als zou Zwarte Piet een racistische verschijning zijn. Men is blijkbaar alwetend en probeert middels agressieve acties en drammerige verschijningen in het nieuws deze opvatting aan de rest van Nederland op te dringen. Duidelijke uitingen hiervan zijn de acties waarbij activisten langs supermarkten gaan, om daar chocolade-pieten figuren te vernielen en dit dan vervolgens op de sociale media delen.

Eerder deze maand ontspoorde een discussie over Zwarte Piet in een vechtpartij toen rechtse activisten aan een debat wilde meedoen over dit onderwerp. Met ijzeren staven vielen extreemlinkse activisten toen mensen aan die zich voorstander toonden van het traditionele Sinterklaasfeest. Uit talloze peilingen doorheen de jaren blijkt echter dat een overgroot deel van de Nederlanders Zwarte Piet als onderdeel van het feest verkiest, dit kan verklaren waarom extreemlinks steeds agressiever aan het worden is.

Afbeelding weergeven op TwitterAfbeelding weergeven op Twitter

Beste  verleden week was mijn bericht over @alberthein dat de kruisen van sinterklaas kapot werden gemaakt en nu zwartepiet ,ik ben nu boos <img class="Emoji Emoji--forText" title="Pruilend gezicht" draggable="false" src="https://abs.twimg.com/emoji/v2/72x72/1f621.png" alt="

De commentaren zijn gesloten.