26-10-17

in 't Pallieterke

In de kijker

 

 

 

De EU-elite wordt steeds wereldvreemder
Wat hebben de Europese mandarijnen als Jean-Claude Juncker, Donald Tusk en Federica Mogherini nog gemeen met de Europese bevolking? Bitter weinig. Ze blijven trouw aan hun links-liberaal credo, terwijl in steeds meer landen rechtse en conservatieve regeringen aan de macht zijn. Ook in de omgang met autonomiebewegingen worden ze steeds wereldvreemder. Ondertussen ligt de Europese elite op ramkoers met heel centraal Europa.

Karl Van Camp: Het blunderende gerecht
Was de ‘Reus’ lid van de Bende van Nijvel? Ik ben benieuwd of er ditmaal een doorbraak komt in het dossier. Al blijf ik dat betwijfelen. Elke keer als een getuige afkomt met “extreemrechts” moet ik eens goed lachen.

Debels: De lange arm van Diyanet in België
Diyanet - het ministerie van Religieuze Zaken van Turkije - wil in Meulenberg (Houthalen) starten met een voorbereidende imamopleiding voor jongeren. Momenteel zijn daar trouwens al ‘Korankampen’ tijdens de schoolvakanties. Vraag: is dat een goede ontwikkeling?

Praten met Degrelle-biograaf Bruno Cheyns:
“Aan het einde van WO II was Degrelle de laatste op het zinkende schip.”
Met “Léon Degrelle, de Führer uit Bouillon” rolde eindelijk een biografie van de persen die oog heeft voor alle aspecten van de Rex-leider, oostfronter en icoon van de collaboratie tijdens de Tweede Wereldoorlog. Auteur Bruno Cheyns besteedt onder meer uitgebreid aandacht aan de naoorlogse ballingschap van Degrelle in Spanje. Tegelijk worden een aantal mythes ontkracht. Zoals het fabeltje dat Adolf Hitler tegen Degrelle zou hebben gezegd: “Als ik een zoon had, dan wou ik dat hij zoals u was.”

Paul Magnette: “Met wat ik op mijn geweten heb,
zou ik niet eens mogen rondgaan met kaviaar op het partijbestuur”
Paul Magnette, de toekomst van het Waalse socialisme, de chipoteur van Charleroi, de schrik van Saoedi-Arabië (of toch van de vijanden van Saoedi-Arabië) en het zwarte beest van de vredevolle handelsakkoorden met Canada. Hoe u hem ook kent, u kent hem. En hij kent u. Of hij kent een Albanees die uw huis weet staan.

De commentaren zijn gesloten.