20-10-17

Linden

Vandaag stukken beter met mijn gezondheid, daarom blij dat ik dit op mijn blog kan zetten.  Nu nog de stiekeme manier van handelen van het schepencollege om mits een verborgen agenda parkeerplaatsen te maken aanklagen.
Kristof Debecker heeft het bericht van Lindenslandschapgedeeld.
 
 
foto van Lindenslandschap.
Lindenslandschap
13 uur · 

PROVINCIE WEIGERT VERGUNNING!!

Ook de provincie Vlaams-Brabant weigert ondernemer Urbain Vandeurzen een vergunning te geven voor de bouw van een wijnproductiecentrum langs de Kasteeldreef in Linden (Lubbeek). Eerder besliste ook het schepencollege van Lubbeek al in die zin. Vandeurzen kan tegen deze beslissing nog in beroep gaan bij de Raad voor Vergunningenbetwistingen.

"In overeenstemming met het advies van onze stedenbouwkundige ambtenaar hebben we donderdag geweigerd een stedenbouwkundige vergunning af te leveren omdat dit gebouw nefast zou zijn voor het landschap en de open ruimte in dit gebied en derhalve in strijd met onze principes op vlak van ruimtelijke ordening. We willen ook de landbouwactiviteiten in dit gebied zoveel mogelijk bundelen. Het areaal dat thans gebouwd is met wijnstokken is bovendien onvoldoende om te spreken van een volwaardige landbouwactiviteit", aldus een van de gedeputeerden. Vandeurzen dacht als landbouwer het recht te hebben om in dit agrarisch gebied infrastructuur te mogen bouwen voor zijn landbouwactiviteiten.

 
LeukMeer reacties weergeven
Opmerking plaatsen
 
 
 

De commentaren zijn gesloten.