16-10-17

politiek fatsoen weer eens overscheden

De krant HLN overschrijdt de grens van politieke fatsoenlijkheid.

Door het gebruik van een paar woorden durft de reporter van dienst de aanpak  van de immigratie  van de hoogstwaarschijnlijke jongste regeringsleider in Oostenrijk te vergelijken met de aanpak van de immigratie in ons land.

Bewust ver gezocht naar mijn idee. Een gore hersenspoeling van een kudde lezers die de vergelijking tussen Sebastian Kurz, de winnaar van de Oostenrijkse verkiezingen,   en Theo Francken voor zoete koek willen aannemen.  Dat HLN verreweg één van de grootste fans is van Theo Francken weet de aandachtige lezer al lang.   

Een realistischer vergelijking dringt zich dus op.

1 ) De wonderboy van de Oostenrijkse verkiezingen nam eerder als minister het besluit om de open grenzenpolitiek van Merkel naar de vuilbak te kieperen.  Samen met de Balkanlanden zorgde hij ervoor dat de invasieroute via de Balkanroute werd afgesloten. M.a.w., de Oostenrijkse kiezer kon/kan de aanpak van Kurz duidelijk appreciëren.  Dat de grootste aanbidders (de Ooostenrijkse Groenen)  van een open grenzenbeleid de grootste verliezers  zijn zal hem würst wezen.

Heef  Theo Francken ooit ... ooit gesproken over het effectieve sluiten van de Belgische open grenzenpolitiek van Merkel ?

2 ) Sebastian Kurz zet zich zonder enige terughouding, wat betreft de verplichte spreiding van nieuwe asieleisers door Merkel en de EU, op dezelfde lijn als Tjechië, Hongarije, Polen e.a. landen.  Geen verspreiding dus.

Heeft Theo Francken  ooit ... ooit gesproken  over het niet-opvolgen aan de opgelegde verplichte verspreidng ?  Ja ... dat heeft hij inderdaad , hij vond het moeilijk,   maar alleen met woorden in zijn getwitter!  Woorden gevolgd door daden?  Noppes !

Met zijn dagelijks getwitter verzorgd ( en dat doet hij goed moet ik zeggen) de heer Francken zijn PR.   Met zijn zogenaamde successen van het intrekken van dit en het buitenzetten van dat verdoezelt hij het “Lebensraum “ van de autochtone bevolking.   Wat hij zorgvuldig verzwijgt is dat er terug een stijging per dag  is van asieleisers uit Noord-Afrikaanse landen.  Wat nog verzwegen wordt of met de mantel der liefde wordt toegedekt is dat hij in het buitenland contracten gaat tekenen om effectief meer mensen te gaan halen.  Twitteren  van 44 ongewensten buiten te zetten om er 1.000 te gaan halen.

Dus wat schreef de reporter van dienst :  Sebastian Kurz pakt dit allemaal aan – een beetje zoals Theo Francken.  Jawadde jongens en vooral meisjes.

Wat ook verzwegen wordt zijn de laatste berichten dat ook de Deense regering besloten heeft om met onmiddelijke ingang haar grens met  Duitsland te sluiten .  De Deense regering gaat de vroegere grenscontroles over land en in de havenplaatsen die toegang geven naar Duitsland terug invoeren.

Theo Francken is oinderdaad “The King der twitteraars”.  Amen.

Eddy

        

        

 

De commentaren zijn gesloten.