18-09-17

Bijzonder bezoek

We hebben al allerlei dieren op bezoek gehad - soms waren we zelfs een dierenkliniek - maar wat we nu aan de voordeur kregen is toch wel de max : een vleermuis

DSC00506.JPG

DSC00505.JPG

 

adieu Weiler

 
 

Anderlecht zet René Weiler aan de deur

 

Anderlecht heeft zijn coach René Weiler na zeven speeldagen ontslagen na de tegenvallende competitiestart. "Vandaag hebben RSC Anderlecht en coach René Weiler beslist om afscheid te nemen van elkaar", laat Anderlecht weten.

 

adieu Weiler

 
 

Anderlecht zet René Weiler aan de deur

 

Anderlecht heeft zijn coach René Weiler na zeven speeldagen ontslagen na de tegenvallende competitiestart. "Vandaag hebben RSC Anderlecht en coach René Weiler beslist om afscheid te nemen van elkaar", laat Anderlecht weten.

 

Linden - Groen -inspraak bij de huidige beleidsploeg (NVA-LL-CD&V) is nihil

Ik heb de vrijheid genomen om iets over te nemen van de Lubbeekse partij Groen !

Ter info aan de inwoners van Linden.
Op volgende gemeenteraad van 30/08/2017 komt de herinrichting van het centrum van Linden aan bod.

Welk is het voorstel. 
1. Creatie van een parking voor 24 wagens in de buurt waar nu de glasbollen staan.
2. De glasbollen verhuizen naar de kerk tegen de Korenbloemstraat en worden ondergronds. Voor het textiel moet er nog een oplossing komen.
3. Voor de ingang van beide scholen komt er een kiss en ride zone met behoud van de vrije ruimte voor de vrije basisschool.
4. Het plein rond voor de kerk en voor de Gbs de Stip, wordt verkeersvrij.
5. De parking aan de kerk wordt uitgebreid naar de weide naar het voetbalveld toe, meer dan de helft van dit terrein wordt ingenomen voor parkeerplaatsen.
6. Er komt een pad van aan de parking tot aan de ingang van het Bleekbos, aan de Nachtegalenstraat. Er komt daar ook een zebrapad zoals groen reeds vijf jaar terug voorgesteld heeft.

- Positief is het feit dat de schoolomgeving veiliger zal worden, de kiss & ride zone voor de schoolpoorten is een grote stap vooruit, het verkeersvrij maken van de ruimte tussen de kerk en school is ook positief te noemen.

- Negatief vinden wij het kappen van de bomen rond de huidige parking en de inname van het speelterrein voor parking, koning auto haalt het hier wéér ten nadele van speelplezier van de zovele kinderen. Alweer moet er een stuk natuur wijken voor de auto en ja de kinderen moeten maar elders gaan spelen.
- De extra parkeerplaats aan het kerkhof ( 24 plaatsen)moet volgens de meerderheid dienen voor mensen die uit hoog Linden komen en van daar uit de bus willen nemen naar de stad. Ons idee is echter dat deze ingenomen zal worden door de bezoekers van de nieuwe proeverij.
- Op de commissie werd er gezegd dat er overleg was geweest met beide ouderverenigingen en scholen, dit overleg hield in dat er gewoon werd meegedeeld wat er stond te gebeuren, van inspraak was er geen sprake. De vraag van de ouderverenigingen tot behoud van de vrije speelruimte voor de kinderen werd niet gehoord.
-Terugkoppeling naar de bevolking die de eerste keer massaal aanwezig was op de infovergadering in de Stip is er niet geweest, waarschijnlijk was de kritiek te fel op deze infovergadering.

Onze vraag : wanneer komt de beloofde verandering en komt er werkelijke participatie van de bevolking in de beslissingen die hen aanbelangen. Groen wil hier in ieder geval voor gaan in de toekomst.
Creuwels Fons en Werner Boullart 
Gemeenteraadsleden groen Lubbeek.

 
 
LeukMeer reacties weergeven
Opmerking plaatsen
Opmerkingen
Eddy Elyn
Eddy Elyn 24 plaatsen voor de bewoners van Hoog-Linden om de bus te pakken: Verdwijnen dan de huidige stopplaatsen in Hoog-Linden ? Hoog-Linden is de rijkste deelgemeente van Lubbeek. En terwijl ik dit schrijf krijg ik een visioen: ik zie de aan te leggen parking vol staan met Mercedessen - Jaguars en andere elite-wagens. Misschien kan De Lijn bussen inleggen met aan boord een koffietafel met broodjes en luxe zitplaatsen . Misschien overdreven voorgesteld ... maar soms is overdrijving nodig om iets te laten doordringen in de menselijk hersenpan..

Verplichte kost voor leerlingen chauffeurs

LeukMeer reacties weergeven
Opmerking plaatsen

08:40 | Tags: zo | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook