11-09-17

Was het geen uitspraak van Dewever: van verraad tot verraad ... ja. Nu kan hij vervolgen : tot aan mijn sterfbed kies ik voor verraad tot verraad

N-VA in Vlaanderen: “Geen communautaire eisen!” N-VA in Catalonië: “Vlaanderen onafhankelijk!”

 (0)
11 SEPTEMBER 2017 • ACTUALITEITCATALONIËN-VAVLAAMS BELANGVLAANDEREN

“Ons communautaire lot hebben we niet in eigen handen…“ Bam! Met deze dooddoener trekt Bart De Wever, spits, middenvelder, verdediger, laatste man, doelman, trainer, voorzitter, stadionbeheerder, materiaalman en hoofdsponsor tegelijkertijd van de “wij willen dé centrumpartij worden” N-VA de campagne op gang van de verkiezingen nà de gemeenteraadsverkiezingen. Nu ja, campagne. Hij zet de puntjes die… READ MORE ›

De meervoudige gespleten tong van Bart Dewever

N-VA in Vlaanderen: “Geen communautaire eisen!” N-VA in Catalonië: “Vlaanderen onafhankelijk!”

Ons communautaire lot hebben we niet in eigen handen… Bam! Met deze dooddoener trekt Bart De Wever, spits, middenvelder, verdediger, laatste man, doelman, trainer, voorzitter, stadionbeheerder, materiaalman en hoofdsponsor tegelijkertijd van de “wij willen dé centrumpartij worden” N-VA de campagne op gang van de verkiezingen nà de gemeenteraadsverkiezingen. Nu ja, campagne. Hij zet de puntjes die we al lang kennen op de i. Of misschien wil hij écht wel dat ranzige nationalisten vooral niét voor zijn partij stemmen.

Maar wat nu? Net op dezelfde dag van deze uitspraak van de salonflamiganten-goeroe trekken 3 van zijn parlementsleden door de Catalaanse straten voor… Vlaamse onafhankelijkheid. Daar val je toch van achterover? En wie waren die durvers dan wel? Even overlopen: tandartsassistente, poppemieke, schepen en meestromer-op-de-golf-van-succes Sofie Joosenuit Duffel, federaal volksvertegenwoordiger Peter Luykx uit Lommel (een man met wat ons betreft de juiste drijfveer gezien het repressieverleden dat zijn familie te beurt viel), Jan Van Esbroek Vlaams volksvertegenwoordiger, deelsenator en eveneens sinds jaar en dag Vlaams Beweger (oud-VuJo’er en een man met een gezonde afkeer van politieke kameleon en übernar Bert Anciaux).

Samen met Mark Demesmaeker, zetelzitter in de Europese praatbarak, schreven de twee laatsten in juni nog een pleidooi-achtig artikel op de N-VA-webstek over en voor de onafhankelijkheid van Catalonië.

vhvl.png

In Vlaanderen schuift de N-VA het communautaire aan de kant, in Catalonië pleit de partij onomwonden voor de Vlaamse onafhankelijkheid… Wie kan er nog volgen?

Maar wat een spreidstand is dat toch steeds bij die partij? En het probleem wordt al sinds het begin van de debatten binnen de Vlaamse Beweging bij naam genoemd door de nieuwe tsjeven: draagvlak, draagvlak, draagvlak. Daar komen de wel-willen-maar-niet-durven-laat-staan-kunnen-nationalisten van de N-VA steeds weer mee weg. Dat zeggen de peilingen en dat zeggen de vele domme reacties van de argumentloze bangerikken die tijdens discussies beweren N-VA te stemmen.

Wij hebben geen spreekrecht binnen de grootste partij van Vlaanderen, daar zijn we te rechts, te anti-liberaal en te eerlijk voor en misschien ook wel te lelijk. Maar mochten we stiekem een zegje hebben, dan zouden we voorstellen om de tientallen miljoenen die de N-VA heeft opgepot (een jaar geleden zo’n 22,5 miljoen euro volgens beurs.com) in te zetten om het draagvlak voor een volledig onafhankelijk Vlaanderen te creëren. Nét zoals hun goede vrienden, Catalanen dat op die manier gedaan hebben. Of denken de genieën aan de top van de N-VA nu werkelijk dat dat draagvlak in Catalonië er vanzelf gekomen is? (soms denken we van wel als je ze bezig hoort)

Maar goed, Barbara Pas van het rassiestische en fassiestische Vlaams Belang, heeft haar vragen al klaar, zo zei ze gisteren op de VB-familiedag in Limburg, voor de N-VA-helden in het federaal parlement aangaande het referendum op 1 oktober aanstaande, waar de Catalanen mogen beslissen over hun Independència. De hypocrisie en tweedracht binnen de Vlaams-‘nationalistische’ partij zullen dan ongetwijfeld weer hoogtij vieren en het benieuwd ons naar hun argumenten over het bewuste referendum. Maar ja: draagvlak hé jongens! Draagvlak.

verkeersagressie

 

Verkeersaggressie :  Weer een ervaring rijker – ik kreeg les in verkeerskunde !

Terugkerend van de Delhaize en rijdend aan 49 km/uur voelde ik plots dat er met een rotvaart een auto aangereden kwam en aan onze achterbumper begon te kleven; ons willen dwingen harder te rijden dan de voorgeschreven 50 km/u. 
Aan de flitspaal stak hij ons ineens voorbij om voor de verkeerslichten aan de Platte-Lostraat op de rijbaan te stoppen. Het was groen.

De chauffeur (een jonge gast) stapte uit, alzo het achterliggend verkeer tegenhoudend, en wou het ons eens uitj

leggen dat we verkeerd waren.  Hij claimde het recht om, ondanks de snelheidsborden en en de verkeersborden die een inhaalverbod weergaven  , ons te mogen voorbij rijden want ...  hij mocht ons voorbijsteken omdat er ononderbroken lijnen op de rijbaan geschilderd waren.  Zodra hij dit uitsprak deed ik mijn raam dicht ; met zulke personen valt er immers niet te praten.  Hij keerde terug naar zijn wagen en stoof weg de Platte-Lostraat in.

Beleefd was hij wel want hij noemde me meneer tijdens zijn tirade. 

Ach, ik vraag me wel af waar hij zulke stoten geleerd heeft.

Eddy   

Acjteraf beschouwd had ik hem misschien moeten voorstellen om samen naar een politiekantoor te gaan waar hij dan hetzelfde kon zeggen.  

Dit is wat Dewever wil : horen , zien en zwijgen jullie, ik ben de baas

Het communautaire en het confederalisme terug naar de diepvries ! Dewever houdt de Vlamingen voor kinkemels die alles pikken wat hij zegt. Door het een jaar op voorhand in de media te brengen dat de NVA alles opnieuw in de diepvries wil stoppen bewijst Dewever dat hij de Vlamingen voor dommeriken en vergeetachtige sukkels neemt.

Het onderstaande beeld (met dank aan Geert) bewijst wat hij denkt van de Vlaming.  Mijn verontschuldigingen voor de slechte kwaliteit van de foto (zoals één van mijn kinderen al zei: bompa gemoet toch eens foto's leren nemen):

DSC00504.JPG