09-09-17

De regering Michel : de NVA voorop

 

Met pensioen :  pas op voor de NVA – de MR – Open VLD

 Wat verwonderlijk is dat men altijd vergeet te noteren dat de NVA, als grootste partij nog wel,  ook in deze regering zit en dus volledig akkoord ging/gaat met deze maatregel om de armsten onder ons nog armer te maken !!!

 Laat me duidelijk zijn : ik ben geen liefhebber van de PVDA; maar een der welke partij die de waarheid niet verdoezelt komt met hun teksten op mijn blog;

 In een lang artikel neemt de partij  PVDA de maatregel van de regering Michel om de pensioenen op een zekere leeftijd te reduceren op de korrel.  Terecht. 

Laat me toe hieronder een klein deeltje van de tekst te citeren, de rest is te lezen op de web van de PVDA.

Eddy

 165 euro pensioen per maand afnemen? Niet alleen onrechtvaardig, maar ook onwettig

6 september 2017

  “Deze regering weet donders goed dat haar maatregel om werkloze vijftigplussers of bruggepensioneerden tot 165 euro pensioen af te pakken, niet alleen onrechtvaardig maar ook onwettelijk is.” Dat schrijven Peter Mertens en Kim De Witte. “Precies daarom zaait ze verwarring, zet ze stapjes terug of doet ze dat alvast uitschijnen. Een ding is zeker: als de regering haar plannen doordrukt dan aarzelen wij geen seconde om naar het Grondwettelijk Hof te stappen.”

Wat een poppenkast. Een poppenkast over pensioenen. Regeringsleden struikelen over elkaars voeten. De ene zegt dit. De andere dat. En allemaal strooien ze zand in de ogen. Zaaien ze verwarring. Om toch maar niet de asociale maatregel die ze midden in de zomer samen beslisten, naar buiten te moeten brengen. Want ja, nauwelijks een maand geleden besliste de regering in haar Zomerakkoord om een deel van het pensioen af te nemen van vijftigplussers die ontslagen worden of met brugpensioen gaan. Toen deed niemand daar flauw over.  Quicky, de pensioenspecialist van de open liberalen, kwam het verdedigen op het VRT-journaal, begin augustus. Borst vooruit. Wij durven zo’n maatregelen nemen. Jammer voor de vijftigplussers die ontslagen worden of op brugpensioen gaan.

Maar, naarmate de zomer voorbij kabbelde, nam ook de onvrede toe. De vakbonden protesteerden, de studiedienst van de PVDA deed uit de doeken wat dit voor brugpensioeners zou betekenen, en steeds meer mensen stuurden een protestmail naar de regering. Die regering krabbelde terug. Stapje per stapje. Verwarring per verwarring. Zelfs Gwendolyn Rutten, de tot in de puntjes voorgestoomde politica, begon plotsklaps te pokeren. “Dit is geen beslissing van de regering”, zei de voorzitster van Open Vld in De zevende dag. Hoezo niet? Het werd nog geen maand geleden beslist. Teksten en ontwerpteksten werden over en weer getweet. Onduidelijk wat nu ontwerp en wat finale versie was. “Weten die ministers nog wat ze beslissen of niet?” klonk het in de Dorpsstraat. En in de Wetstraat vroegen de ministers zich hetzelfde af.

Au. Daar lag Gwendolyn Rutten pardoes languit in het stof

De commentaren zijn gesloten.