30-06-17

En bij ons Theo ?

Dat de heer Francken dit eens zou melden in zijn dagelijkse kranten verschijnsels !

React
3 uur · 

De Schokkende cijfers over criminele asielzoekers.

Schokkende cijfers schetsen een onthutsend beeld van kansloze asielzoekers die misdaden plegen in Nederland, vertelt Jan-Willem Navis.
TELEGRAAF.NL
 
  
 

13:42 | Tags: zo | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook

beter dan bompa

8 jaar en al een betere fotograaf dan haar bompa !

Terwijl ik smoutebollen aan het bakken was vond ons Rani er niet beter op dan ons fotoapparaatje uit de lade te halen en beginnen te fotograferen.  Het resultaat was verbluffend.  Zowel buiten als binnen. Getuige hiervan onderstaande foto’s.

 

DSC00452.JPGDSC00464.JPG

DSC00470.JPGDSC00473.JPG

DSC00477.JPG

DSC00479.JPG

 DSC00488.JPG

 

 

08:58 | Tags: zo | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook

29-06-17

in mijn postbus

 
 
 
 
foto van N-VA : Het Ware Gelaat.
N-VA : Het Ware Gelaat
15 uur · 

Knack: “Liesbeth Homans (NV-A) creëerde een extra dikbetaalde post als troostprijs voor Eddy Baelemans (OpenVLD) omdat die geen schepenpost kreeg in het stadsbestuur. Te weinig stemmen. Een mooi jaarwedde van 114.956 euro bruto voor een post zonder duidelijke functieomschrijving. Bij het orgaan dat nota bene moet instaan voor de armoedebestrijding en beslist over een leefloon van 884 euro per maand.” #graaiers http://www.knack.be/…/antwerps…/article-longread-871315.h...

 
 

de gr van 28/06/17

 

Een gemeenteraadszitting in Lubbeek  :  van een saaie bedoening gesproken !

Voor het eerst in jaren ging ik gisteravond (niet als gr-lid maar als geïnteresseerde toeschouwer) nog eens naar een gr.

Welke titels zou ik kunnen geven aan zulke triestige vertoning.  Bij het begin van de zitting waren verscheidene gr-leden en schepenen niet komen opdagen.  Om welke reden dan ook. Ze weten toch dat de volgvingertjes van hun partijleden omhoog gaan bij de stemming.  Een formaliteit, meer is het niet meer.

Titels zouden kunnen zijn :  Angst krijgt de bovenhand – of – De macht van de onmacht – of – Wat een tandenloos gedoe – of -  Wie een put graaft voor een ander .....

 Wat ons vooral interesseerde waren de verkoop van de Lindense pastorie en de heraanleg van het Pellenbergse kerkhof.

Herwaardering  kerkhof Pellenberg: heraanleg

Mooi plan.  Het ging echter alleen maar het opnieuw inplanten van hoge bomen, het aanleggen van een voetweg en het aanleggen van bijkomende toegangspoortjes.  Over de graven zelf kregen de toeschouwers niks te horen. Wait and see is dan het credo.

Verkoop pastorie Linden – advies instelprijs

De instelprijs is 330.00 euro .De opdracht om een instelprijs te bepalen werd door dit gemeentebestuur gegeven aan FED-net ( = de federatie voor advies & objectieve verkoop voor onroerende overheidsgoederen & verplicht te verkopen private goederen ).

De heer Fons Creuwels van Groen stelde terecht dat ondanks de bijkomende voorwaarden aan de koper van de pastorie dat de toch ingestelde prijs van 330.000 euro aan de magere kant was.  De repliek was dat het niet anders kon omdat het een als erfgoed geklasseerd gebouw ging.  De achterliggende tuin mag ook niet bebouwd worden. 

 Hoe kwam het zo ver dat het gebouw als Lubbeeks erfgoed werd geklasseerd?  Werd er dan door de vorige legislatuur (door de toenmalige meerderheid)  geen 40.000 euro uitgegeven aan studies voor een renovatieproject ?   Waarom werd ondergetekende gekenmerkt als een koppig gr-lid die maar bleef doorbomen om er een nieuw nieuw gebouw van te maken met opslagplaatsen, vergaderruimte en bijkomende kinderopvang ?  Om mijn halsstarrigheid te dwarsbomen en me te laten zwijgen omtrent dit dossier werd er dan beslist om het gebouw te laten waarderen als Lubbeeks erfgoed?   Aldus geschiedde.  Maar door dit te doen sneed men dan niet in de eigen vinger en in deze van de huidige beleidsploeg?

Het antwoord hierover vindt u in het boek “ De kracht van de overtuiging” van de hand van auteur Peter Van Windekens blz 182.  Te verkrijgen bij de Standaard boekhandel of bij de uitgever”Shop my books”

Na dit punt togen we huiswaarts en waren we blij niet langer gebleven te zijn om naar een vaudeville van verloren moeite te kijken en te luisteren.  Als de huidige beleidsploeg geld nodig heeft laat ze dan besparen op de  zitpenningen als stemmingsresultaten toch al op voorhand bekend zijn. Verplicht vergaderen 10 x per jaar kan ook opgelost worden door om beurt slechts 3 gr-leden van de meerderheid en 2 van de minderheid uit te nodigen.  Duizenden euro’ bespaard.

Eddy    

 

   

 
 

09:38 | Tags: mja | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook

Uw gezondheid

De laatste 10 artikelen op Healthwatch.eu

 

Onderzoeken tonen aan dat vitamine B2 helpt bij de controle van migraine

 

Bloedtest ontdekt kanker nog voor symptomen verschijnen

 

Vitamine B beschermt ons tegen luchtvervuiling

 

Een kopje thee per dag tegen dementie

 

Yoga en ademhalingsoefeningen goed tegen depressie

 

Vragen en antwoorden over de HPV-vaccinatie

 

Eén op drie nieuwe medicijnen heeft ernstige tot dodelijke bijwerkingen

 

Nieuw medicijn tegen Multiple Sclerose (MS) levensgevaarlijk

 

Herken gif in je huis en omgeving

 

Witte thee blijkt natuurlijk antikankermiddel en antirimpelmiddel

 

 

08:13 | Tags: mja | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook

28-06-17

met of zonder DNA onderzoek ?

Theo Francken en Koen Geens werkten een wetsvoorstel uit om de frauduleuze praktijk tegen te gaan.

Het fenomeen waarbij vreemdelingen kinderen erkennen louter om verblijfsdocumenten te verkrijgen is in opmars. Vandaag keurde de…
 
SCEPTR.NET|DOOR DRIES VAN LANGENHOVE
 

09:08 | Tags: lap | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook

ingrediënten

Er werd me gevraagd om een korte visie te brengen over mijn aversie ten opzichte van vaccins .  O.K.

 Jeanneke, stel je voor dat ik je uitnodig om bij ons te komen eten.  Ik maak het eten klaar.

Ingrediënten :  Ethyleen Glycol  -  Phenol -  Formaldehyde  -  Aluminium  - Neomycin  -  squaleen  -  Thimerosal  -  Aluminium vberbindingen  -  kwik  -  Polysorbaat

Dit boeltje kiep ik in de blender en biedt het je aan als aperitief . Of ik maak er een lekkere soep van met groentjes erbij .    Of ik maak er een koude schotel van met sla en een gekookt eitje.

En nu daag ik je uit Jeanneke :  als je komt eten leg ik je uit (je kan het ook zelf opzoeken op Internet) wat deze ingrediënten zijn en waarvoor ze dienen.

Om het eenvoudiger te maken Jeanneke :  deze troep vindt men ook in de griepprik. 

Met andere woorden Jeanneke :  het is niet aan mij om te oordelen of je akkoord gaat of niet.  Jij beslist.

Eddy 

De media: overal onbetrouwbaar


Het door James O’Keefe geleide journalistieke onderzoeksteam ‘Project Veritas’, bekend vanwege de geheime opnames van hoge Democratische officials die erkenden dat zij inderdaad massale stemfraude hebben gepleegd en degenen zijn geweest die achter het geweld bij de verkiezingsbijeenkomsten van Donald Trump zaten, en ook nog eens samenwerkten met extreemlinkse Antifa activisten om te proberen de inauguratie van Trump te verstoren, zijn er nu in geslaagd om CNN te infiltreren. CNN producent Bonifield geeft tegenover de undercover journalist toe dat Trumps veronderstelde samenzwering met Rusland nepnieuws is, en enkel is verzonnen om de kijkcijfers hoog te houden en Trump zo negatief mogelijk te blijven afschilderen.

 

Lees meer...   

 26 1 53

Een spelletje pingpong: ik heb de grootste

VIDEO: Formatie op geheime locatie (deel 2)

 

Geplaatst door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

h/t “BertG.”)

27-06-17

Niet de eerste keer dat Groen de schuld legt bij de ordebewakers

De Wever is dan weer "razend kwaad".

Gisteren ontstond er in de Antwerpse gemeenteraad een heftig debat tussen burgemeester Bart De Wever (N-VA) en Groen-fractieleider Wouter Van Besien.…
 
SCEPTR.NET|DOOR HUGO DECKER
 

geld telt - de zieke mens niet

Chemo doodt net zoveel mensen als kanker. Is dit de reden dat deze arts nooit geld doneert aan kankerfondsen?

Chemo doodt net zoveel mensen als kanker. Is dit de reden dat deze arts nooit geld doneert aan kankerfondsen?
» Klik hier om te lezen «

boek om te lezen - te bestellen bij de Standaardboekhandel

 
De kracht van de overtuiging
De kracht van de overtuiging
 

De kracht van de overtuiging

Dat ene stemmetje van Eddy Elyn, de eerste verkozen Vlaams-nationalistische mandataris in Lubbeek

Door Peter Van Windekens
 
33.02EUR
incl. 6% BTW en excl. verzending
Aan winkelwagen toevoegen
Publicatiedatum
11-03-17
Boekformaat
A5 Portrait (14,85 x 21 cm)
Covertype
Paperback
Aantal pagina's
403
Printkleur
Kleur
Taal
Nederlands
Papertype
Glossy White
ISBN
978-908-262-890-6
 
 

Beschrijving

Gemeentepolitiek is het politiek niveau dat het dichtst bij de burger staat. Tot nu toe heeft het nog maar weinigen geïnspireerd tot het redigeren van een monografie. Het leek de auteur van dit boek, Peter Van Windekens, dan ook nuttig het thema te behandelen, met het Hagelandse Lubbeek in de focus gedurende de gemeentelijke legislatuur 2006-2012. Wanneer er bovendien voor de eerste maal in de plaatselijke geschiedenis een Vlaams-nationalist, Eddy Elyn, zitting heeft in de gemeenteraad, mag men dit boek zondermeer een primeur noemen.

Biografie

Peter Van Windekens (°8 april 1955) is historicus van eerste vorming. Na studies in de Oosterse Filologie en Geschiedenis en Moderne Geschiedenis (beide KU-Leuven), specialiseerde hij zich in Archief- en Hedendaags Documentbeheer (VUB) en BDI-Wetenschappen (UAntwerpen). Buiten een honderdtal artikels publiceerde hij: 'De zorg voor de open ruimte in Vlaanderen' (Brussel, 2001), 'Van Kleine Landeigendom tot Vlaamse Landmaatschappij' (Brussel, 2002), 'Over natievorming, nationalisme en de Guldensporenslag' (Wijnegem, 2004) en 'Wij betogen! Vijftig jaar Vlaamse Volksbeweging, 1956-2006' (Kapellen, 2006). Sedert enkele jaren inventariseert hij het archief van het Algemeen Diets Jeugdverbond (ADJV). Tot dusver verschenen hiervan 23 deeltjes in de ADJV-Schriften. Peter Van Windekens was ook een decennium lang (tot 2014) hoofdredacteur van het conservatief culturele tijdschrift 'Teksten, Commentaren en Studies' (TeKoS).

  

intro

Een intro is altijd belangrijk * Baudet heefy gelijk om er dadelijk over te beginnen - een intro is altijd trendzetting van het gesprek - dus dadelijk springen op de uitspraken van de moderators

"De intro die u mij gaf was oneerlijk en flauw", zei Thierry Baudet over de intro door Bart Schols.

Thierry Baudet, de voorzitter van de Nederlandse partij Forum voor Democratie was te gast in De Afspraak. Bij aanvang van het programma zei Baudet meteen…
 
SCEPTR.NET|DOOR DRIES VAN LANGENHOVE
 

politieke moed ontbreekt hier


Binnen de EU beschikken de meeste lidstaten over de nodige strategische middelen om de illegale immigratie aan banden te leggen. Enkel de politieke moed ontbreekt.

Stafchef van het Oostenrijks leger, Othmar Commenda, Junge Freheit, 21 juni 2017

07:40 | Tags: mja | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook

26-06-17

De kracht van verandering in Frankrijk

Nieuwe post op REACT

 

 

 

De ‘verandering’ van president Macron: nu al vier ministers ontslagen wegens corruptie

Door Roeland Van Walleghem

Na amper één maand zijn er al vier ministers die uit de kersverse Franse regering moesten opstappen. Vorige week was het aan de beurt van de opportunistische MoDem-minister François Bayrou, minister van Justitie sinds één maand en burgemeester van Pau. Het Parijse parket startte een onderzoek naar onregelmatigheden met EU-centen. Een voormalig personeelslid klapte uit … Meer lezen over De ‘verandering’ van president Macron: nu al vier ministers ontslagen wegens corruptie

Lees meer over dit bericht

Roeland Van Walleghem | 26 juni 2017 om 11:32 | Tags: corruptie, Emmanuel Macron, frankrijk | Categorieën:Frankrijk | URL: http://wp.me/p153kh-abc

Reageren

   Bekijk alle reacties

open tuindag - + ACE

Drukke dag gisteren :

s’Morgens naar de markt en de rommelmarkt in Heverlee. 

Na de middag een bezoek aan de schitterende open tuin van mevrouw E.Decoster.  Hoe die dame dat op haar eentje klaarspeelt kan zij alleen maar vertellen.

 

Vervolgens zakten we af naar de Dorpstraat waar het ACE  (Atelier voor creatieve Expressie) hun jaarlijks opendeurweekend hield.  Wel , de afwezigen die van cultuur en kunst houden hadden ongelijk.  Wat men daar de ingeschreven kinderen en volwassenen bijbrengt in het kunst maken (tekenen, schilderen e.a.) is fantastisch.  Iedere bezoeker kon er van meespreken.

Mijn dankwoord richt ik ook naar de dame die onderstaand portret van mij maakte.  Het geduld die ze opbracht om met een zacht potlood een praatvaak als ik te portretteren was meer dan geslaagd.  Het is een echt kunstwerk geworden. 

Eddy    

DSC00450.JPG

In de media

Hoofdpijn door geneesmiddel?  Meld het dan. 

Dit is de titel van een klein artikel in HLN van vandaag.

Er moet vaker melding gemaakt worden van de bijwerkingen van medicijnen weet het FAGG , het agentschap dat moet waken over de veiligheid van medicijnen. 

Volgens ondergetekende een goede zaak alhoewel ik me afvraag waarom of wanneer  dit agentschap zich gaat bezighouden met de inhoud en soms gevaarlijke bijwerkingen van vaccins.  Voor volwassenen maar zeker voor kinderen een noodzaak.

Eddy  

25-06-17

Zoals beloofd

Afbeeldingsresultaat voor gratische afbeeldingen lange zwembroek 

Belofte maakt schuld !  Gisteren deed ik me zelf de belofte dat als het de volgende dag zou regenen ik in zwembroek en shirt in mijn voortuin zou gaan staan. Deze morgen (25/06/2017) 05.30 uur was het zover.  En hield ik mijn belofte.  En geloof het of niet maar die regen op mijn kop deed deugd.   Tegelijkertijd dacht ik aan onze bloemen want de twee regentonnen aan het tuinhuisje gaven ons gisteren het laatste beter water. 

Een natte goede morgen aan iedereen van den Eddy

06:21 | Tags: nat | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook

24-06-17

Gek - gekker gekst: oordeel zelf

Groenen willen ‘enorme aantallen mensen ophalen, omdat dit de integratie zal bevorderen’ – In Baltische lidstaten opgenomen migranten vertrekken in grote getale naar West Europa, omdat de uitkeringen hier hoger zijn

 
In de Baltische staten opgenomen migranten blijken massaal hun koffers te pakken en naar West Europa te reizen, omdat hier de uitkeringen hoger zijn. Kortom: de door Brussel geëiste ‘herverdeling’ betekent dat het overgrote deel uiteindelijk in Duitsland en ook Nederland terecht zal komen.

De Europese fractie van de Groenen / Vrije Europese Alliantie, waar ook het Nederlandse GroenLinks bij is aangesloten, wil de bewoners van complete Syrische dorpen naar Europa halen, ‘omdat het ophalen van enorme aantallen mensen de integratie zal bevorderen, want mensen vinden het fijn ergens naartoe te gaan waar ze onder hun landgenoten kunnen zijn,’ aldus de onthutsende verklaring van de vicepresident van de Europese Groenen, de Duitser Ska Keller. Wij vermoeden dan ook dat zij de omgekeerde integratie in gedachten heeft.

Lees meer...   (45 reacties)
 

17:45 | Tags: mja | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook

Nostalgie - kun je de video hier niet bekijken ga dan naar mijn FB of klik gewoon op bericht.

Eddy Elyn heeft zijn bericht gedeeld.  Klikken op bericht om de video te bekijken. 
 
 
 
 

Kinderen die nooit tijd hebben om hun vader een bezoekje te brengen komen steeds te laat !

Decoster Edith heeft de video van Sympa gedeeld.
1 uur ·
 
 
 
 
 
 
 

08:09 | Tags: mja | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook

Het liep de spuigaten uit

Oostenrijks ministerie van Binnenlandse Zaken: bij vakantie in het thuisland raken “vluchtelingen” de asielstatus kwijt

Screenshot_10

(Vertaling: E.J. Bron)

Het Oostenrijkse ministerie van Binnenlandse Zaken heeft nu duidelijk gemaakt dat de terugreis van “vluchtelingen” naar hun thuisland een reden zou zijn om hun asielstatus kwijt te raken. Een woordvoerder van het ministerie verklaarde tegenover journalisten: “Nee, dit klopt niet: men kan geen vakantie vieren in een land waarin men naar eigen zeggen politiek vervolgd wordt.” Vooral bij Tsjetsjenen zouden zulke asielvakanties “zeer gebruikelijk” zijn, bevestigde de woordvoerder.

Duits - Zuerst

Lees verder

NVA gunt getalenteerde Vlaamse afgestudeerden geen kans

NVA gunt getalenteerde Vlaamse afgestudeerden geen kans.  Nochtans zijn het jonge mensen met inhoud.  Want het moeten volgens de NVA mensen met inhoud zijn. Welke inhoud wordt er niet bijgezegd.  Alhoewel:  hoe hoger het diplomaatje hoe meer kans je zult hebben om zelfs over werkers van het eerste uur te springen.  Ook al hebben laatst vernoemden meer stemmen behaald bij de verkiezingen.  

Eddy 

 

N-VA handhaaft communautaire onevenwichten bij federale wetenschappelijke instellingen


In het confederale België vallen de huidige federale culturele en wetenschappelijke instellingen […] onder de verantwoordelijkheid van Vlaanderen en Wallonië. Dat kan door de instellingen toe te wijzen aan de deelstaten, dan wel door ze door beide deelstaten samen te laten beheren.” Zo staat het in het verkiezingsprogramma van de N-VA van 2014.

Nu kan men aannemen dat er van dat confederale programma voorlopig niets in huis komt bij gebrek aan een Belgische meerderheid daarvoor. Maar het blijft verbazingwekkend met hoeveel gemak de N-VA-excellenties in de Belgische regering wetsontwerpen durven voorleggen die, in afwachting daarvan, helemaal de andere richting uitgaan.

Neem nu het wetsontwerp waarmee extra onderzoekers ter beschikking van de federale wetenschappelijke instellingen (FWI’s) worden gesteld. Het wetsontwerp is helemaal van de hand van twee N-VA’ers, Jan Jambon en Zuhal Demir. Het stelt 125 extra wetenschappers ter beschikking van de FWI’s, die ze wel halftijds moeten delen met de Belgische universiteiten. De kost ervoor wordt de eerste vijf jaar integraal gedragen door de federale overheid en de volgende vijf jaar voor 50%. In de praktijk komt dit dus neer op een uitbreiding van de bemoeienissen van België op het gebied van wetenschapsbeleid, wat niet bepaald iets lijkt te zijn dat in confederale richting gaat, maar eerder in tegenovergestelde zin.

Maar het wordt nog straffer. Deze 125 wetenschappers moeten verdeeld worden over de gemeenschappen en dus dringt een verdeelsleutel zich op. Daarvoor hebben beide N-VA-excellenties er niets beter op gevonden om een oude 56/44-verdeelsleutel uit de kast te halen, en wel in naam van… de communautaire stilstand. Dat luidt zo in de toelichting: “[…] in lijn met het regeerakkoord, waarin werd overeengekomen de bestaande communautaire evenwichten ongewijzigd te handhaven, blijft de 56/44-verdeelsleutel bijgevolg behouden.

Alleen betreft het hier geen behoud van communautaire evenwichten, maar wel van communautaire onevenwichten. De Vlamingen maken immers geen 56% van de Belgische bevolking uit, maar wel ongeveer 60%.

Barbara Pas: “Neemt men daar dan nog bij dat de Vlamingen al decennia lang veel te weinig jobs toegewezen hebben gekregen in de FWI’s, dan is de handhaving van dit communautaire onevenwicht des te pijnlijker. Momenteel komt immers slechts 48% van de jobs in de FWI’s de Vlamingen toe en dat gaat zo al vele jaren lang. Ik heb er staatssecretaris Demir en haar voorgangster Sleurs al meermaals over ondervraagd, maar beterschap is er op dat vlak tot op heden niet gekomen. Wel integendeel. Het resultaat daarvan is dat honderden jonge en getalenteerde Vlaamse afgestudeerden de jongste decennia geen kans hebben gekregen om een wetenschappelijke carrière op te bouwen via de FWI’s, hoewel ze daar wettelijk gezien wel recht op hadden. Gelet op deze historische en actuele discriminatie van de Vlamingen in de FWI’s, meen ik dan ook dat er een fikse Vlaamse inhaalbeweging nodig is. Ik heb daarvoor dan ook een wijziging van het wetsontwerp ingediend, maar dat werd door alle partijen, inclusief de N-VA weggestemd. Volgens Demir moeten we zelfs blij zijn met deze discriminerende verdeelsleutel voor de Vlamingen.

Dit wetsontwerp is integendeel nog maar eens een nieuwe slag in het gezicht van de Vlamingen. Adding insult to injury, zouden de Engelsen zeggen. En zo ziet men maar dat het spreekwoord, dat de functie de man (vrouw) maakt, wel degelijk een grond van waarheid heeft. Zelfs in die mate dat politici het tegenovergestelde doen van waar ze in feite voor zouden moeten staan. Arm, arm Vlaanderen.

 

23-06-17

interne keuken

Een nieuwe naam voor mij:  Eddy, den uil.

Antwoord van de heer H.S. op mijn eerdere schrijven over het verdwijnen van het Groene Linden;  Gevolgd door mijn antwoord :

 

Hugo Simoens Wat baten kaars en bril, als de uil niet zien en wil. Eddy, je had de lezing van de Vlaams Bouwmeester moeten horen, dan zou je het misschien begrepen hebben. De verdichting is al bezig. En die is nodig om de open ruimte te kunnen bewaren.

LeukMeer reacties weergeven

Eddy Elyn Hugo Simoens Hugo. Ik dank je. Ze hebben me tot nu toe allerlei namen naar mijn hoofd geslingerd. Uil was er tot nu toe niet bij. Maar iets dat jij misschien niet weet is dat in onze contreien een uil gekend staat als een wijs dier met grote ogen die het boze moeten trotseren. En ook bedankt voor je bekentenis: de verdichting is al bezig en die is nodig om de open ruimte te kunnen bewaren schrijf je.  Begrijp ik het of begrijp ik het niet : om de open ruimte aan de kerkdreef te bewaren verkavelen jullie ( CD&V op kop) andere groene  ruimtes. En ik heb het nu ( zoals steeds) op de verkaveling aan de Houwaartse baan uitgevende op De Gemeentestraat. Als jij dit een broodnodige opoffering noemt om verdichting goed te praten dan doe je maar. Bovendien heeft deze verkaveling stukken van mensen gekost aan de kas van Lubbeek zoals een Lindenaar het beschreef een tijdje geleden op mijn blog. Weet je Hugo, ik denk meer en meer dat je met je antwoorden aan het ambiëren bent naar een gunstige plaats op de volgende verkiezingslijst van je partij. De vorige moest je immers op tafel slaan om te krijgen wat je nu hebt en ben je bang dat men je terug de wacht wil aanzeggen. Ondanks je verdiensten want die heb je wel maar die zijn weinig gewaardeerd in je eigen partijkringen. Meer uitleg kan ik je geven en daarom nodig ik je uit om samen een ijsje te gaan eten in Binkom.

Willen we het daar maar bij laten Hugo ?  Als twee verstandige mensen ( een uil en een andere ... ).

LeukMeer reacties weergeven

 

just - danke D.E.

Lieven Vandenbroucke
10 uur ·
 

Belgïe:
1 week warm en 't is tekort aan water ,
1 week sneeuw te kort aan zout ,
1 week koud tekort aan elektriciteit ........
er is maar 1 ding waar we geen tekort aan hebben dat zijn overbetaalde ministers en zakkenvullers ......

Ben Weyts - Karel De Gucht

Lubbeek en de wonderen zijn de wereld nog niet uit.

Inderdaad, de wonderen zijn de wereld nog niet uit.  Voor de eerste maal hab ik de column van Karel De Gucht in de krant HLN gelezen.  Voor één keer het lezen waard.

In zijn artikel noemt hij Minister Ben Weyts (NVA) de minister van dunne bomen. 

Ben Weyts is een hardwerkende eminentie die problemen onmiddellijk oplost. En als er geen probleem is, er één maakt, zodat hij het kan oplossen.  Aldus Karel de Gucht.

Rekening houdend met wat er enige tijd geleden gebeurde in het centrum van Linden geloof ik deze maal De Gucht en komt de aap uit de mouw.  Wie kan nu nog geloven dat de huidige Lubbeekse beleidsploeg slaafs de directieven niet volgt van wat er op hoger NVA niveau wordt beslist  is er aan voor de moeite.  

Ben weyts verordende enige tijd geleden dat elke volwassen boom ( ziek zowel als gezond ) moest gekapt worden en vervangen worden door een jonger exemplaar. 

Dus : weg met de gezonde krachtige bomen aan de Kerkdreef in het centrum van Linden, deelgemeente van Lubbeek.  En wat gebeuren moest gebeurde ook hier.  Bij het begin van een coalitie worden er afspraken gemaakt tussen de de partijen die de zeteltjes mogen verdelen en  braafjes volgde de Lubbeekse CD&V dus de NVA.  Voor wat hoort wat. Capiche!  Nu schijnt er dus ook een ander licht op het antwoord die ik kreeg van een Lubbeekse schepen op FB.  Ik nam de bouwwoede en het verloren gaan van het groene Linden op de korrel. Het antwoord:  “een langzame verdichting van Linden”.  Een goede verstaander heeft geen twee woorden nodig om te begrijpen dat als de CD&V in 2018 terug in het bestuur zit het Lindense groen door beton zal vervangen worden.     

Eddy 

22-06-17

Waar bkijven de Trumphaters ?

Een studie van Just Facts ontbloot dat het aantal illegale stemmen door non-burgers veel hoger was dan verwacht. Dit versterkt de eerdere claim van #DonaldTrump.

Een onafhankelijke denktank in Amerika heeft postelectorale verkiezingsdata geanalyseerd en concludeerde dat het aantal illegale stemmen in de Verenigde…
 
SCEPTR.NET|DOOR CARL DECONINCK
 

18:21 | Tags: mja | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook

gezond verstand

Ellen Vader heeft een link gedeeld met de groep Vaccin Vrij - Vaccine Free.
6 uur ·
 

Vandaag OOK in de nederlandstalige reguliere media! ....kan dat volgens het Europees Hof dienen als voldoende bewijs.

Het Hof van Justitie van de Europese Unie heeft gisteren een belangrijke uitspraak gedaan voor patiënten die een ziekte oplopen door een vaccin. Voortaan…
DEMORGEN.BE
 
 
 
LeukMeer reacties weergeven
Opmerking plaatsen

kostptijs België in 2016 : 106.000.000 euro

"Westerse samenlevingen moeten de moed en de visie hebben om de angst voor buitenlanders en migranten te overwinnen", vinden een aantal grote Katholieke organisaties.

In het kader van de Wereldvluchtelingendag lanceerden een aantal Katholieke organisaties een oproep om meer open te staan voor vluchtelingen. “Rijke…
 
SCEPTR.NET|DOOR DRIES VAN LANGENHOVE
 

Hallo Theo Francken

Hallo meneer Francken.  Ook bij jou zijn het slechts druppeltjes op een hete plaat. Druppeltjes die direct verdampen ... maar de perceptie vindt weerklank bij veel van je lezers en dat is wat telt natuurlijk.  Toch. Ondanks je zegepralende berichtjes. 

“Europees terugstuur-beleid immigranten is lachertje”

Screenshot_187

(Door: Wierd Duk)

Het Europese terugkeer-beleid is een fiasco. Slechts een miniem aantal illegale immigranten wordt teruggestuurd.  Landen van herkomst werken tegen. Dat blijkt uit cijfers waarover de Duitse krant Die Welt beschikt.

Ondanks ferme taal van bondskanselier Angela Merkel en haar Europese collega’s komt er bijna niets terecht van de terugkeer van illegale asielzoekers. Veel landen van herkomst werken terugkeer tegen.

Bijna de helft van de immigranten die in Europa aankomen heeft geen recht op een verblijfsvergunning en moet terug – desnoods tegen hun zin. Maar  volgens de Duitse krant Die Welt wordt slechts een miniem deel daadwerkelijk uitgezet.

Lees verder>>>
(h/t “Wachteres”)
Algemeen Dagblad