30-04-17

leuk

 

discriminatie

Prachtig dit!

29-04-17

corruptie

Corrupte politie probeerde Telegraaf om te kopen om grootschalige asielzoekerscriminaliteit in de doofpot te stoppen

 
 NVDbloghouder :  zou het niet kunnen dat het op het bevel is van de politici ???
 
 
 

11:39 | Tags: mja | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook

Transparantie - inspraak in de Lubbeekse politiek ?

Nieuws van deze week in een notendop :

Terwijl de voorzitster van Open VLD Rutten meer en meer de kapotgelopen paden van het VB bewandelt zingen andere liberale hoogvliegers - in zowel Vlaanderen als Wallonië -  w.o. de kleine De Croo en Reynders een ander lied.

Ruttenke, als je je blauwe kompanen volgt zullen al onze vrouwen, dochters en vrouwelijke kleinkinderen binnen x-tijd onherkenbaar moeten rondlopen.

Coalities in 2018 in de vuilbak ?  De NVA wil in 2018 zonder de CD&V verder.

Dus ook op gemeentelijk vlak.  Moet dan bijv in Lubbeek de OpenVld dromen van een coalitie NVA-OVLD ?  Daarom misschien de slappe was die de Open VLD presenteert sinds 2012 als oppositiepartij.  Dream on meneer Vranckx ... i don’t believe it !  Tenzij je kunt bewijzen dat de door de CD&V ondertekende documenten de vorige verkiezingsslag niks betekenden voor de laatstvernoemde partij . 

Commotie in Lubbeek over de 50 Euro administratieve vergoeding die asielzoekers zullen moeten betalen voor een tijdelijke inschrijving in het vreemdelingenregister.

Waarnemend burgemeester verspreekt zich.  Als er gevraagd werd naar de kostpijs voor de gemeente van het asielcentrum kreeg de bevolking nooit antwoord.  Wel geeft de burgemeester nu toe en ik citeer uit een krant :  ... want daar zijn al heel wat kosten aan geweest ... !  Een bekentenis die kan tellen.  Maar hoe veel juist werd  ... natuurlijk ... niet medegedeeld !

M.a.w.   politique politicienne.

Politique politicienne is een pejoratieve aanduiding die in de Vlaamse media vaak wordt gebruikt voor een politiek die zich meer concentreert op politieke strategieën en machtsverhoudingen dan op inhoudelijke kwesties. De politiek zou op die manier te ver afstaan van wat de burger interesseert.

      

economische vluchtelingen

Nauwelijks vluchtelingen, maar vrijwel uitsluitend permanente economische migranten

 
Hoewel uit de jongste cijfers uit Duitsland blijkt dat het aandeel echte oorlogsvluchtelingen slechts luttele procenten bedraagt, doen politiek en media nog altijd overkomen alsof we met een ‘vluchtelingencrisis’ te maken hebben, en we geen andere keus hebben dan jaarlijks tien- tot honderdduizenden migranten tot onze landen en sociale zekerheidssystemen toe te laten. Tal van aanwijzingen en harde bewijzen dat de migrantenvloedstroom reeds lang van te voren uitvoerig is gepland, hebben we al de revue laten passeren. Daar komt nu ook een VN rapport uit het jaar 2000 bij, waarin letterlijk staat dat het ‘noodzakelijk’ is dat de Europese landen jaarlijks miljoenen migranten gaan toelaten.

 

Lees meer...   

 

help ze

Trap Jean heeft een foto van De zorgsector gedeeld.
23 uur ·
 
 
 
foto van De zorgsector.
De zorgsector
 
 
Leuk
Leuk
Geweldig
Grappig
Verbluft
Verdrietig
Boos
 
Opmerking plaatsen

NVA zonder CD&V in 2018 !

Eddy Elyn heeft een link gedeeld.
6 minuten ·
Het Nieuwsblad
·
 
N-VA trekt definitief een streep onder het kartel CD&V­N-VA in Ieper, het laatste grote symbool van het oude ­huwelijk tussen de twee partijen. Het is een ...
NIEUWSBLAD.BE
 
  
LeukMeer reacties weergeven
Opmerking plaatsen

08:41 | Tags: hnb | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook

28-04-17

T.F. over de groene Oostenrijkse president !

Ik herinner me vooral de euforie in de Europese hoofdsteden toen deze groene het nipt haalde van de FPÖ presidentskandidaat. Alle andere partijen riepen op om op deze man te stemmen en zelfs dan was het nog zo nipt dat er een nieuwe verkiezing nodig was. Groen! verwijst in elk interview en met de nodige trots naar deze man, hun groene president voor wie de hoofddoek hetzelfde is als de jodenster (sic).

Akelig.

In Frankrijk zien we nu een soortgelijk fenomeen.

 
 
 

18:17 | Tags: mja | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook

vrouwenboek

Lukske Verheyden heeft een foto van De lachspier gedeeld.
9 uur ·
 
 
 
Leuk
Leuk
Geweldig
Grappig
Verbluft
Verdrietig
Boos
 
Opmerking plaatsen:  ik mag het boek niet kopen van mijn vrouw !  Ze dacht aan mijn rugpijn :  ge zult hem toch ni kunnen dragen !

Applaus voor Marine Le Pen - awoert geroep voor Macron in zijn eigen stad

Echec voor medialieveling: Marine Le Pen vernedert Macron in Amiens

Screenshot_18

(Vertaling: E.J. Bron)

Een ontmaskerende confrontatie tussen de beide kandidaten in de Franse presidentschapsverkiezingen, Macron en Le Pen, in Amiens houdt de Franse krantenkoppen bezig. Tijdens een bezoek aan een fabriek van de Amerikaanse firma “Whirlpool”, die naar Polen verplaatst zal worden, werd Macron, die in de eerste ronde van de presidentschapsverkiezingen afgelopen zondag 23% van de stemmen haalde, door de daar stakende arbeiders uitgejouwd en uitgefloten. Het pikante eraan: Amiens is de geboortestad van Macron.

Duits - Zuerst

Nog pikanter: kort daarvoor had Macron´s concurrente Marine Le Pen eveneens een bezoek gebracht aan de fabriek. Anders dan Macron werd de cheffin van het Front National met gejuich en applaus ontvangen. De arbeiders maakten zelfs selfies met de kandidate van het FN. Deze beloofde aan het Amerikaanse concern een strafheffing van 35% op te leggen, mocht “Whirlpool” in de toekomst vanuit Polen zijn producten naar Frankrijk importeren.

Le Pen benadrukte tijdens haar optreden dat zij aan de “kant van de arbeiders” zou staan en dat “iedereen zou weten dat Macron aan de kant van de ondernemingen zou staan.” Toen enkele uren later Macron aankwam, riepen enkele arbeiders “Marine présidente!”

De Amerikaanse producent van huishoudelijke apparaten “Whirlpool” had in januari aangekondigd de fabriek in Amiens, met op dit moment 290 arbeiders, tot juni 2018 te willen sluiten en de productie naar Polen te willen verplaatsen.

In de eerste verkiezingsronde stemde in de Noord-Franse regio Hauts-de-France, waartoe Amiens behoort, ruim 31% van de kiezers op Marine Le Pen. Macron kreeg maar 19% van de stemmen.

Bron:
http://zuerst.de

Vertaald uit het Frans door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Lubbeek in "the picture"

 

Opvallend nieuws in de media vandaag : 

 - Lubbeek laat asielzoekers 50 Euro betalen voor een administratieve vergoeding.

Niet meer dan juist.  Voor wie duizenden euro’s kan betalen aan mensensmokkelaars betekenen 50 euro een habbekrats .  Wat opvallender is in deze berichtgeving is het feit dat de Lubbeekse CD&V afdeling een ja-stem uitbracht voor het innen ervan.  En dit terwijl op een hoger CD&V- echalon men deze taksheffing grof en onwettig noemt. 

Awel, maskes en mannekes van de Lubbeekse CD&V :  vergeten te bellen met het hoofdkwartier.  Zal men jullie nu vanuit Brussel ter verantwoording roepen.

-  De erotische hulp aan mensen met een beperking !

Dit vond ik persoonlijk opbeurender nieuws dan dat van hierboven beschreven. Alle respect voor die vrijwilligers.

Nog een dolgedraaide Groene.

De president van Oostenrijk verkondigde dat “alle vrouwen een hoofddoek zouden moeten dragen”.   

De reacties op deze uitlating waren niet van de poes.  Na slechts 100 dagen president zijn ( na een betwiste nipte zege tijdens de verkiezingen) toont hij zijn echt gelaat - of :  het ware gezicht van de Groenen  - of :  dat hebben ze nooit verteld in hun propaganda tijdens de verkiezingen enz .enz.

Mogen wij niet verontrust zijn voor onze dochters en kleindochters ?

Eddy

27-04-17

lezen en zelf oordelen

 

75% of physicians in the world refuse chemotherapy for themselves

Friday, January 13, 2012 by: S. D. Wells
Tags:
 chemotherapy, physicians, toxicity

Bron : http://www.naturalnews.com/036054_chemotherapy_physicians_toxicity.html# -
http://www.naturalnews.com

Nog :

 

Breast Cancer Breakthrough BANNED!

 

U.S. Government
Blocks Release of 
Doctor’s Life-Saving Book

Bron: http://breastcancercover-up.com/

 

IK HEB DE OPLOSSING VOOR HET ZIEKE DILEMMA VAN BOURGEOIS (NVA)

De leermeester van Theo Francken – Bourgeois – wil ons onterecht een schuldgevoel aankweken !!!.

En daarbij schuwt hij de krachtigste vorm van manipulatie niet waarin iedereen zich moet slecht of te egoïstisch voelen.  Dat gecombineerd met je verplicht of bang te voelen noemt men emotionele chantage.

Wie kan nog enig respect opbrengen voor zulke onwaarachtelijke of zelfs verachtelijke aankondigingen ?

De Heer Bourgeois verklaart in een artikel in Knack dat wij  Vlamingen meer inspanningen moeten doen tot betrekking tot integratie van migranten.

Zijn het geven van BBB, gratis inburgerings- en taal cursussen plus andere faciliteiten niet genoeg ?

De inspanningen van heb Vlaamse volk zijn dus onvoldoende. 

Wanneer meneer Bougeois komt u eens tegemoet aan de noden van onze ouderen, onze mensen met een beperking, onze daklozen, onze schoolgaande jeugd, onze gepensioneerden, onze onderbemande politiezones,  enz.  ??? Wanneer ??? 

Het onthaal en de begeleiding van de zogenaamde wat Bourgeois  noemt “vluchtelingen” kost alleen de Vlaamse (?) regering al zo’n 74.000.000 euro per jaar.  

Wanneer,meneer Bourgeois, wordt er 74.000.000 euro uitgetrokken voor de verworpenen van Vlaanderen ?

74 miljoen euro = 2.960.000.000 oude frankskes.

 Maar ik breng ook de oplossing Meneer Bourgeois :

Dat alle NVA-kiezers één of meerdere asielzoekers in huis nemen !  Voila, probleem opgelost !  Wat denk ge daarvan ?

 

 

26-04-17

Verkracht: u zit er mee. De dader niet ! Laat iemand zulke rechters ook eens verkrachten.

‘Hulp’schepen haalden in paasweekend 8000 Afrikaanse migranten naar Europa – Syrische ‘vluchteling’ gaat op kosten Europese belastingbetaler 3 weken op vakantie naar... Aleppo – Migrant vrijgesproken van urenlange verkrachting Duitse vrouw ‘vanwege zijn culturele achtergrond’

 
Vlak voor de Afrikaanse kust worden ze met duizenden per week opgehaald, en er is geen enkele regering in Europa die er ook maar iets tegen onderneemt.

Op 4 december 2016 schreven en plaatsten we het artikel: ‘Stichting Bootvluchteling helpt tienduizenden illegalen uit Afrika naar Europa te smokkelen’. Het blijkt zelfs nog erger te zijn, want een Italiaanse officier van justitie beschuldigt een groot aantal ‘hulp’organisaties die actief zijn op de Middellandse Zee ervan zelfs samen te werken met de Afrikaanse mensensmokkelaars. De smokkelaars leiden met lichtseinen de reddingsschepen veerboten naar de migrantenvaartuigjes toe.

 Lees meer...   

Migrant ‘wegens culturele achtergrond’ vrijgesproken na brute verkrachting

Naast Zweden lijkt in Duitsland de maatschappelijke-culturele-economische zelfmoord van Europa het verst gevorderd. Een van de talloze voorbeelden: een Turkse migrant die een Duitse vrouw vier uur lang dermate bruut verkrachtte, dat ze wekenlang niet kon lopen, werd door justitie vrijgesproken ‘vanwege zijn culturele achtergrond’. De rechters twijfelden niet aan de verkrachting en geloofden de vrouw op alle punten, maar ‘konden niet beoordelen of de Turk op grond van zijn culturele achtergrond de seksuele daad wel als een verkrachting beschouwde.’

 

Xander

(1) OE24
(2) Anonymous
(3) Anonymous

bron: http://xandernieuws.punt.nl/content/2017/04/Itali-slaat-alarm-Hulporganisaties-werken-samen-met-mensensmokkelaars#comments

De eurocraten blij

De eurocraten blij met Macron : hij is immers een eurofiel die staat voor voor meer immigratie - hoeveel terreurdaden moeten er nog gebeuren in Frankrijk ?

Martin Schulz (SPD) is opgelucht over de afloop van de eerste ronde van de presidentschapsverkiezingen in Frankrijk. “Met Macron heeft een erkende pro-Europeaan (…) gewonnen”, aldus de sociaaldemocraat. Wat Schulz echter verwisselt, is dat de EU niet vergeleken kan worden met Europa. Wie politiek maakt voor zijn land, maakt politiek voor Europa. Wie politiek maakt voor de EU, en alle grenzen openzet, maakt politiek tegen zijn eigen volk en vernietigt Europa. Daarom is, hoe paradoxaal dit ook mag klinken, de EU in haar huidige vorm de vijand van Europa.

Nadat Norbert Hofer in Oostenrijk het presidentschap op een haar na miste, Geert Wilders in Nederland mislukte, en ook de verkiezingsoverwinning van Marine Le Pen nog in de sterren staat geschreven, wordt het tijd dat het volk zich op zijn macht bezint, naar democratische middelen grijpt, die verder gaan dan gewone verkiezingen, en de heersende regering van zijn wil en zijn macht overtuigt. Het heeft geen zin meer om steeds maar weer op de volgende verkiezingen te wachten, in de politiek moet daarvoor al een andere manier van denken plaatsvinden.

Als we blijven wachten, zou het al te laat kunnen zijn. De invasie van Europa zal de komende tijd niet gestopt worden, wellicht zwelt ze nog verder aan. Tot de volgende verkiezingen zou er al niet te repareren schade ontstaan kunnen zijn, die de cultuur en het volk blijvend en duurzaam schade toebrengt, of in ieder geval fundamenteel veranderen.

Bron:
http://unser-mitteleuropa.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

08:54 | Tags: mja | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook

25-04-17

Weet Theo Francken dit ! Stemden de NVA'rs in het EU parlement ook hier voor?

Wist Theo Francken dit en verzwijgt hij dit !  En stemden de NVA'rs in het EU-parlement hier ook voor  ?

(Vertaling: E.J. Bron)

De Oostenrijkse mediawereld zwijgt hierover als het graf: enkele dagen geleden besloot het Europees Parlement verstrekkende maatregelen voor een nieuwe immigratiepolitiek en “ambitieuze migratiepolitiek”. In het desbetreffende besluit wordt niet alleen de bestrijding van het smokkelwezen, maar ook het creëren van legale manieren van binnenkomst voor “asielzoekers” geëist!

Blick

Het uitvoerige eisenpakket heeft het in zich: om de illegale binnenkomst via de Middellandse Zee in het vervolg te voorkomen, moet de “opening van veilige en legale wegen voor asielzoekers en potentiële migranten” mogelijk gemaakt worden.

Definitieve opening van de buitengrenzen

Dat zou onder omstandigheden de definitieve opening van de EU-buitengrenzen voor “asielzoekers” betekenen. De asielcrisis van 2015 zou daarmee slechts een flauw voorproefje kunnen zijn van hetgeen er op Europa afkomt, waarschuwden deskundigen.

Want het Europees Parlement eist voor miljoenen potentiële “asielzoekers” in Azië en Afrika “de onmiddellijke, concrete en tastbare instelling van georganiseerde, veilige en legale wegen naar de EU”.

Wereldwijde informatiecampagne

In het besluit van het Europees Parlement worden bovendien “informatiecampagnes in derde landen” voorgesteld. In het kader van deze campagnes moeten toekomstige “asielzoekers” “over hun rechten en plichten in verband met mobiliteit” geïnformeerd worden, bovendien moeten “ze voor de risico´s, die zij tijdens hun reis kunnen verwachten” gewaarschuwd worden.

Met deze informatiecampagne zou het vertrek van Afghanen en Afrikanen naar de EU pas goed aantrekkelijk gemaakt kunnen worden, aangezien hen in vooral Oostenrijk en Duitsland een omvangrijke gratis verzorging en sociale hulp wacht. Insiders becijferen het aantal Afrikanen dat naar Europa wil op 52 miljoen.

“Humanitaire corridors”

Bovendien roept het Europees Parlement “de nationale regeringen en parlementen ertoe op om het strafrechtelijke kader waarmee migratie gecriminaliseerd wordt” op te heffen. Dat betekent blijkbaar niets anders dan een definitieve opgave van nationale grenssoevereiniteit. Bovendien moeten in de landen van herkomst en de transitlanden humanitaire visa worden verstrekt – waarmee het parlement tegelijkertijd een actueel vonnis van het Europees Gerechtshof, volgens welke er geen plicht bestaat tot het verstrekken van humanitaire visa, vermoedelijk negeert.

De Europarlementariër uit Opper-Oostenrijk, Josef Weidenholzer, tegelijkertijd vicepresident van de sociaaldemocraten in het Europees Parlement, is een van de wezenlijke ondersteuners van het parlementaire besluit. Hij eist: “We moeten eindelijk humanitaire corridors creëren om de mensen te helpen en de smokkelaars de wind uit de zeilen te nemen.”

Burgers worden genegeerd

Of daarmee de nu al veel Europese landen enorm belastende massa-immigratie in ieder geval is te beperken, mag betwijfeld worden. Asieldeskundigen beoordelen de waarschijnlijkheid als zeer groot dat daarmee nog meer prikkels voor “asielzoekers” gecreëerd worden.

Bron:
www.wochenblick.at

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com

Nog meer om zelf over te oordelen : 

Slechts 2,65% van alle in Italië aankomende “migranten” zijn echte vluchtelingen

Geplaatst op 24 april 2017

VVB jongeren : bah bah bah

Een bult verschieten !

VVB-jongeren plannen een campagne !  Op zich een goed idee maar ... als oprechte Vlaming  schrok ik me een bult bij het bekijken van de  affiche die ze hiervoor maakten. 

Zijn deze jongeren nog wel Vlaams of worden ze nog gehersenspoeld door NVA-adepten als een Peter De Roover. 

De aanhef van de affiche klinkt veelbelovend :

                                               Vlaams,

                               En niet anders

                                WWW.Vlaamsennietanders.org

En onder deze aanhef zien we de klauwen van een leeuw.  Meer niet. 

Maar als een oprechte Vlaming die de strijd om “Leuven Vlaams” nog meegemaakt heeft kreeg ik koude rillingen:  het waren niet de klauwen van een Vlaamse Leeuw.  Neen, de klauwen waren rood.

Bah ... bah ... bah ... zulke jongeren beloven niet veel goeds voor Vlaanderen.

Eddy                          

                                                                           

 

media

VRT bakt het weer eens bruin … rood

ANDREA CUYPERS – De VRT bakte het de laatste week weer eens heel bruin … zeg maar knalrood, of roodgroen, of nog pro traditionele partijen. Maar daarin staat de VRT lang niet alleen.

bron: De Bron [debron.redactie@gmail.com]

08:28 | Tags: vrt | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook

kanker

 

UZA behandelt kanker met elektroshocktherapie

Zowat 5 jaar geleden werd in de Verenigde Staten een nieuwe techniek ontwikkeld om pancreas- en levertumoren te behandelen met elektrische stroomstoten. Het Antwerps Universitair Ziekenhuis (UZA) heeft sinds december 2016 als eerste in ons land die behandeling op een tiental patiënten toegepast.
>> Lees verder    Reageer met je mening

bron: http://www.seniorennet.be/redactie/artikel/179/uza-behandelt-kanker-met-elektroshocktherapie

08:23 | Tags: zo | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook

23-04-17

Hallo Hugo

Het moest 04/01/2017 zijn :  hier dan :

Lubbeek: nieuws van de wakkere burger- moet gelezen worden

. Dag Eddy,

Zal 2017 een gelukkig jaar worden?  Waarschijnlijk wel:

 - Lubbeek vermindert de activeringsheffing, volgens de krant, tot een minimum van 700€ per jaar?

     Maar hoe gaat de CD&V uitleggen dat eigenaars van een bouwgrondje in Lubbeek beboet worden  met 700€ per jaar als je grond nog niet bebouwd is en tegelijkertijd een betonstop aankondigen?

 - Hopelijk zal Lubbeek een taks heffen op paarden (600€ in Duitsland). Die luxe beesten grazen op gronden die bestemd zijn om voedsel te produceren.

 - Hopelijk zal Lubbeek een taks heffen op verbouwvergunningen in zonevreemde gebouwen

 - Hopelijk heft Lubbeek een serieuze taks leggen op het instand houden van bouwovertredingen

   (meer dan 1 hectare illegaal verharde gronden bij handelaren in bouwmaterialen).

     Het moeten toch niet altijd de mensen zijn die met alles in orde zijn die aangepakt worden.

 - Hopelijk zal Lubbeek zijn plichten inzake “inspraak” ernstig nemen.

  Verschillende adviesraden liggen op apegapen (cultuurraad, Gecoro, seniorenraad) . Men lacht er zelfs niet mee, men negeert ze.

 - Snel zal men  niet-geplande werken uitvoeren in de recent vernieuwde gemeentestraat te Linden.

    De diameter van de inbuizing van de tempelbeek zou vergroot worden. Hierdoor worden de stommiteiten van de Domusverkaveling  ( nvdr : dank zij CD&V )  verbeterd en kunnen bevriende projectontwikkelaars hun gangen gaan in het centrum van Linden. Nvdr : dank zij CD&V )

 - Want Linden wordt verrijkt met prachtige wijnvelden en een futuristisch proefcentrum. Het centrum, de scouts, de scholen, de voetballers  zullen heerlijk genieten van de dagelijkse sproeibeurten die de hagelander te beurt zullen vallen.

 - en...de folders moeten nog komen

Een wakkere burger.

 NVDR : als politicus kreeg ik er volgende toevoeging bij (overigens met dank aanvaard ):

Als politieker zou ik er echter nog aan toevoegen: Gedeelde last is halve last.

Als er geld nodig is, verdeel de last dan over zo veel mogelijk mensen die het kunnen.

Breng de OV (onroerende voorheffing) op het  niveau van Leuven. Dan wordt iedere eigenaar even hard getroffen ipv alleen de mensen die een grondje gespaard hebben het vel af te stropen. Nu zijn er kastelen die minder taks betalen dan sommige eigenaars van een bouwgrond.

Verder zou de gemeente de herschatting van het KI moeten vragen voor alle  woningen met KI kleiner dan 1000.

Eddy

 

 

leuke inzending - danke J.

Een theoloog, ook wel godgeleerde genoemd, is iemand die theologie als onderwerp van studie heeft.

Splitst men het woordje krijgt men een waarheid te horen.

 

Theo Francken is een Theoloog = Theo loog.  

10:18 | Tags: lap | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook

21-04-17

Linden: boodschap niet vergeten aub - groot-kapitaal zal winnen bij NVA en CD&V Lubbeek

De N-VA en CD&V zijn heel het centrum van Linden aan het verminken. Een speelplein moet wijken voor een parking, het bos wordt gekapt,oude bomen moeten weg, de natuur moet plaats maken voor een loods, ... en voor wie? Wel voor deze vriendelijke mijnheer van wie de politieke voorkeur tot dusver een raadsel is. Ik hoop voor het gemeentebestuur dat er geen euro op de foute rekening is terechtgekomen, want dit soort toestanden kunnen niet door de beugel. De schande van Linden! Merci Theo Francken, Tania Roskams en Duerinckx Paul....

foto van Kristof Debecker.
 
Leuk
 

Pestgedrag

Bloghouder :  hij heeft nog geluk - ik had hem gewoon een pak rammel gegeven - help beter dan al die pedagogische rommel !

 

 ---------------------------------------------------------------

15-jarige jongen probeert BH van meisje los te maken – de moeder ziet rood voor ogen en neemt op briljante wijze wraak

Als kinderen zich op school niet aan de regels houden en zich misdragen, wie is verantwoordelijk om hen te corrigeren en te begeleiden?

Om een gezonde sfeer in de klas te houden is het nodig om jezelf soms lastige vragen te stellen. Doe je genoeg om seksuele intimidatie tegen te gaan? Sta je seksueel getinte opmerkingen toe in je klaslokaal? Geef je de jongens onbewust meer rechten of privileges dan de meisjes?

Dergelijke verantwoordelijkheden zijn makkelijk over te schuiven naar de leraren en ander personeel op school. Maar de ouders hebben hier natuurlijk ook een kritische rol in

We hebben allemaal een gemeenschappelijke verantwoordelijkheid om de kinderen de verschillen te leren tussen wat goed is, en wat niet of nooit acceptabel is.

Het onderstaande verhaal is een perfect voorbeeld van wanneer we een duidelijke positie moeten innemen en wat er gebeurt als we dat niet doen.

Het begin allemaal in een klaslokaal waar een meisje constant wordt lastig gevallen door een klasgenoot. Op een bepaald ogenblik probeert de jongen haar BH bandje los te maken en dan heeft ze er simpelweg genoeg van.

Ze slaat de jongen twee keer in zijn gezicht. Het management van de school belt naar de moeder van het meisje, en dat is waar het verhaal een nieuwe twist krijgt.

 DELEN OP FACEBOOK DELEN OP TWITTER

Alhoewel we het verhaal niet hebben kunnen verifiëren, heeft het een belangrijke kernboodschap die gedeeld moet worden.

(Ik ben verpleegkundige op de eerste hulp. We mogen onze telefoons niet bij ons dragen en die liggen in de kluisjes. Dan krijg ik op de privé lijn van de receptie van het ziekenhuis een belletje)

Beller: “Dit is *leraar* van *school*. Er is een incident gebeurt met uw *dochter*. Het is noodzakelijk dat u naar de school komt.”

Ik: “Is ze ziek of gewond? Kan het wachten tot nadat ik klaar ben met werken over twee uur?”

Beller: “Uw dochter heeft een klasgenoot geslagen, we proberen u al 45 minuten te bereiken. Het is echt serieus.”

(Ik ga naar de school en word naar het kantoor van de rector gebracht. Ik zie mijn dochter, de mentor, een mannelijke leraar, de rector, een jongen met bloed rond zijn neus en een rood gezicht en zijn ouders)

Rector: “Mevrouw, wat aardig dat u er EINDELIJK bent!”

Ik: “Ja, het was druk op de eerste hulp, ik ben het afgelopen uur bezig geweest met 40 hechtingen op een 7-jarige die door z´n moeder in elkaar geslagen was met een metalen pollepel, en toen moest ik dat ongeval met de politie bespreken. Sorry voor het ongemak.”

(Nadat ik toekijk hoe hij niet beschaamd probeert te raken, vertelt hij me wat er gebeurd is. De jongen had zitten morrelen aan de BH van mijn dochter en zij had hem twee keer in het gezicht geslagen. Ik kreeg de indruk dat ze bozer waren op mijn dochter dan op de jongen)

Ik: “Oh. En u wilt weten of ik hem aanklaag voor het seksueel intimideren van mijn dochter? En een aanklacht indien tegen de school voor dat u het hebt toegelaten?”

(Iedereen wordt zenuwachtig nu ik seksuele intimidatie opbreng en spreekt door elkaar.)

Leraar: “Ik dacht niet dat het zo serieus was.”

Mentor: “Laten we niet overreageren.”

Rector: “Ik denk dat u het punt niet begrijpt.”

(De moeder van de jongen begint te huilen en ik vraag aan mijn dochter wat er precies gebeurd is.)

Dochter: “Hij bleef maar aan mijn BH zitten. Ik heb gevraagd of hij wilde stoppen, maar hij ging telkens door. Dus ik zei wat tegen meneer *leraar*. Die zei dat ik ´het moest negeren´. Die jongen deed het weer en maakte mijn BH los, dus ik sloeg hem. Toen hield het op.”

(Ik draai me naar de leraar)

Ik: “U liet dit toe? Waarom heeft u niks gedaan om hem te stoppen? Kom hier en laat me de voorkant van uw broek aanraken.”

Leraar: “Wat? Nee!”

Ik: ¨Vindt u dat ongepast? Waarom gaat u niet naar mevrouw *mentor* en trekt u aan haar BH. Eens kijken hoe leuk dat is voor haar. Of de BH van de moeder van de jongen? Of die van mij! Denkt u dat, alleen omdat ze kinderen zijn dat het grappig is?”

Rector: “Mevrouw, met alle respect, maar uw dochter heeft nog steeds een ander kind geslagen.”

Ik: “Nee, ze heeft zichzelf verdedigd tegenover seksuele intimidatie van een klasgenoot. Kijk dan, hij is bijna 1m80 en ruim 70 kilo. Zij is 1m50 en weegt 40 kilo. Hij is 30 centimeter en twee keer zo zwaar. Hoe vaak had ze zich door hem moeten laten betasten? Als de persoon die haar zou moeten helpen en beschermen zich niets aantrok van wat er gebeurde, wat had ze moeten doen? Hij trok zo hard aan haar BH dat die los kwam!”

(De moeder van de jongen is nog steeds aan het huilen en de vader kijkt kwaad en beschaamd tegelijkertijd. De leraar kijkt me niet aan. Ik kijk naar de rector.)

Ik: “Ik neem haar mee naar huis. De jongen heeft z´n lesje geleerd. En ik hoop dat zoiets nooit meer gebeurt. Niet alleen voor mijn dochter, maar voor elk meisje op deze school. U zou het nooit toestaan als hij zoiets zou doen bij het personeel en leraren van de school, dus waarom u het bij een meisje van 15 wel toestaat gaat mijn pet te boven. Ik ga hiermee naar de leiding en directie. Als jij * ik kijk naar de jongen * OOIT mijn dochter weer aanraakt, zorg ik dat je gearresteerd wordt voor seksuele intimidatie, begrijp je dat?”

(Ik was zo boos, ik heb de spullen van mijn dochter gepakt en ben er vandoor gegaan. Ik heb het gerapporteerd bij de leiding en directie, via de kerk ken ik een aantal mensen (het is een katholieke school). Zij hebben me verzekerd dat hier iets aan gedaan zou worden. Ik heb het ook gerapporteerd aan de OFSTED (monitoring van overheidsscholen) en zij waren net zo geschokt en beloofden contact op te nemen met de school. Mijn dochter is in een andere klas gezet voor dat vak, ver weg van de leraar en de jongen.

Persoonlijk denk ik dat zij juist op de situatie heeft gereageerd en dat haar actie het verdiend om gedeeld te worden. Iedereen moet dit verhaal horen.

Deel dit artikel op Facebook als je vindt dat elke vorm van seksuele intimidatie onacceptabel is!

bron : http://nl.newsner.com/familie/15-jarige-jongen-probeert-bh-meisje-los-maken-moeder-ziet-rood-ogen-en-neem-op-briljante-wijze-wraak/

Doeltreffend griepvaccin ?

De kranten doorspittend kwam ik bij HLN het volgende tegen, met als titel  : Efficiënt griepvaccin in de maak dankzij varkens ?

De UG heeft een belangrijke stap gezet naar een doeltreffend griepvaccin !

Ik herhaal :  een belangrijke stap gezet naar een doeltreffend griepvaccin I

Nog eens : een belangrijke stap gezet naar een doeltreffend griepvaccin !

Ik ga het niet nogmaals herhalen ... maar laat de conclusies over aan de verstandige lezer !!!

Eddy

08:19 | Tags: mja | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook

20-04-17

Een oudeje maar toch een goeie

Dagboek van een jonge, moedige vrouw , op cruise in de
Antillen.......

Dag 1:
Ik heb er weken naar uitgekeken om deze schitterende reis te kunnen maken.
Ik heb al mijn mooiste kleren ingepakt. Ik ben helemaal opgewonden.


Dag 2 :

Hele dag op zee. Ik heb dolfijnen en walvissen gezien. Wat een prachtige vakantie.
Vandaag heb ik de kapitein ontmoet. Het is een knappe man. Lijkt op Brad Pitt.


Dag 3 :

Ik heb een beetje gesurft en ik heb leren golfen. De kapitein heeft me aan zijn tafel uitgenodigd voor het diner. Het was een hele eer en ik heb me heel goed geamuseerd. Het is een heel aantrekkelijke en attentvolle man met prachtige blauwe ogen.


Dag 4 :

Ik ben naar het casino op het schip geweest en ik heb veel geluk gehad. De kapitein heeft me uitgenodigd om in zijn hut te lunchen. Een werkelijk uitmuntende maaltijd met kaviaar en champagne. Hij heeft me gevraagd om de namiddag samen door te brengen in zijn hut maar ik heb geweigerd. Ik heb hem gezegd dat ik mijn echtgenoot niet wou bedriegen.


Dag 5 :

Ik ben weer naar het zwembad gegaan en na een tijdje heb ik besloten om de rest van de dag door te brengen in de pianobar. De kapitein heeft me daar gezien en hij heeft me uitgenodigd om samen een glas te drinken. Het is werkelijk een zeer charmante man. Hij heeft me gevraagd of ik de nacht in zijn cabine wil doorbrengen. Ik heb geweigerd. Hij heeft gezegd dat hij het schip zal laten zinken als ik niet van gedachten verander.


Dag 6:

Vorige nacht heb ik 1600 mensenlevens gered. 4 keer zelfs.......

_,_._,___

 

 

 

Boeren en wodka

Boeren, wees creatief: in Nederland laat een boer van zijn  overschot aan  aardappelen wodka stoken

Zo is er Henk Scheele, een Hollandse aardappelteler die gewoon het gat voor de patat zocht en vond als die patat niet meer de pot op kan. Boer Henk is duidelijk: "In  2012 kreeg je letterlijk geen cent voor een kilo aardappelen. We hebben toen een bedrijf gezocht dat alcohol kon maken van aardappelen en daar uiteindelijk 10.000 flessen wodka van heeft gestookt. (KW, 15    maart    2017) 

19-04-17

Linden wordt te koop gezet door ...

 Indien dit nog maar voor 1/10 waar is dan is het hoog tijd dat de heren Duerinckx en Van Coppenolle hun scepter overlaten aan andere CD&V'rs die echt hart hebben voor Linden.  Zoals het er nu uitziet zorgen deze heren ervoor dat hun handelingen beginnen te ruiken ( ik dacht eerst aan een ander woord ) aan een voorbereiding tot een cumulatie voor Linden met Leuven.
 Meer van zulke kwalijke CD&V dingen zijn te lezen in het boek "De kracht van de Overtuiging", te bestellen bij de uitgeverij 'shopmybook" .

Plus hieronder wat een Lindense inwoner me schreef.  Deze bewoner noemt zichzelf "Een Wakkere Burger" :

- Snel zal men  niet-geplande werken uitvoeren in de recent vernieuwde gemeentestraat te Linden.

    De diameter van de inbuizing van de tempelbeek zou vergroot worden. Hierdoor worden de stommiteiten van de Domusverkaveling  ( nvdr : dank zij CD&V )  verbeterd en kunnen bevriende projectontwikkelaars hun gangen gaan in het centrum van Linden. Nvdr : dank zij CD&V )

 - Want Linden wordt verrijkt met prachtige wijnvelden en een futuristisch proefcentrum. Het centrum, de scouts, de scholen, de voetballers  zullen heerlijk genieten van de dagelijkse sproeibeurten die de hagelander te beurt zullen vallen.

 - en...de folders moeten nog komen

Een wakkere burger.

Kristof Debecker heeft 4 nieuwe foto's toegevoegd.
10 minuten ·
 

Ongelooflijk wat het lokale bestuur allemaal van plan is met Linden Dorp. Het grasveld, het speeltuig, het basketterrein, de skateramp en de glasbakken aan de Kasteelhoeve gaan allemaal verdwijnen. Heel die zone moet plaatsmaken voor....(tromgeroffel) PARKING. Volgens schepen Paul Duerinckx is er nood aan een grotere parking voor de vele mensen die daar de bus nemen naar Leuven. Bij tellingen geraak ik nu op een werkdag meestal niet verder dan 4 geparkeerde wagens van (mogelijks) pendelaars ter hoogte van het kerkhof van Linden. Onzin dus. Uiteraard moet die parking er komen voor het nieuwe grote wijncentrum van Urbain Vandeurzen en voor het nieuwe wooncomplex. Maar het zou niet echt tof zijn qua communicatie om te zeggen dat je een speeltuin gaat platgooien voor een parking. Gelukkig had de burgemeester goed nieuws. De skateramp kunnen ze nog kwijt in een uithoek als de Jeugdsquare in Hoog-Linden en het klimtuig wordt vlak voor de ingang van het school gezet....

foto van Kristof Debecker.
foto van Kristof Debecker.
foto van Kristof Debecker.
foto van Kristof Debecker.
 
 

ssst: wij verdienen eraan

Eddy Elyn heeft een link gedeeld.
39 minuten ·
 
 
Voorstanders in het vluchtelingen debat baseren hun drijfveren vooral op het humanitaire gedachtegoed en solidariteit, tegenstanders zijn bezorgd.
DECONSUMENT.COM
 
 
 
LeukMeer reacties weergeven
Reageren

Altijd dezelfde ! De schuld van de kiezer die niet durft veranderen.

Eddy Elyn heeft een link gedeeld.
Zojuist ·
 
 
In de laatste decennia wordt de politiek grotendeels steeds door dezelfde politici en partijen gedomineerd. Dezelfde personen zijn voortdurend aan de macht.
DECONSUMENT.COM
 
 
 
LeukMeer reacties weergeven
Reageren

Lubbeek: propere gemeente ?

Vandaag in de kreant HLN een ganse bladzijde over hondenpoep !

Ik kon tot nu weinig goeds vertellen over Johan Vande Lanotte ( herinner je de lege doos voor de gepensioneerden) maar nu moet hem 100 % gelijk geven in zijn oorlog tegen de hondeneigenaars die hun viervoeters zomaar overal lieten kakken zonder het gedeponeerde op te rapen.

En ik spreek van ondervinding :

Plaats:   de oude school in Linden  - wachtend op het buitenkomen van de kleinzonen

Misdrijf :  me omdraaiend zag ik plots een grote hond zijn grote behoefte doen – de eigenares van de hond aaide over zijn kop en vervolgde haar weg zonder het geleverde pakje op te rapen – het kon haar niet deren dat er getuigen waren – ik ging naar haar toe om er op te wijzen dat dit geen doen was – niet aan een schoolpoort noch elders – reactie van de dieren- maar geen kindervriend:  met wat moeide gij u, onnozelaar – toen ik bleef aandringen dreigde ze haar hond op mij los te laten – ook de school in de  Lubbeekse Dorpsstraat was toen het mikpunt van niet één drol maar verscheidene drolletjes langs de muurkant -  ik wil de lezer niet misselijk maken door de foto te tonen die ik als toenmalig gemeenteraadslid nam aan de laatstvernoemde school – in een poep trappen is niet leuk en het stinkt – o ja, voor de kriticasters: wij hebben ook een drietal honden gehad -

Dus Vandela , laat de politie niet alleen de speelpleintjes in het oog houden.  En verhoog de boetes enorm .

Eddy