31-03-17

Zo ist

 
  
foto van Spiritueel.
 
Goed zijn is half zot zijn /  gezegde !

politici: les volgen

De acteurs en de actrices

Door op 28 maart 2017 om 04:00 | 23 reacties |
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
h nfs

Niets is nuttiger voor een politicus dan les te nemen bij een toneelspeler. Dit feit werd mij reeds in 1956 onder ogen gebracht door J. van Leeuwen, mijn docent oude talen, die ons vertelde dat de dames en heren die zich dagelijks in het parlement aan de massa prostitueren, het zonder lessen van een toneelspeler niet kunnen stellen. Lees verder »

 

deze week in het Pallieterke

Deze week in het Pallieterke ,

Titel:  Geld  geven  aan  Hoorn  van  Afrika  is  (opnieuw)  zinloos !

We worden gevraagd opnieuw geld te geven om een hongersnood in Afrika te bekampen.  En wie dat niet doet, is een gewetenloze egoïst .  Maar is dat wel zo?  Volgens de Voedsel- en landbouworganisatie (Food and Agriculture Organization ( FAO), van de Verenigde Naties wordt er vandaag voedsel geproduceerd om 12 miljard monden te voeden.

En Nobelprijswinnaar Amartya Kumar Sen toonde al aan dat hongersnood niets met een gebrek aan voedsel te maken heeft, maar met politiek.

Lees verder op pag 2 van het Pallieterke

Titel :  Medeplichtigen

Dit item gaat over Theo Francken en de ngo’s.

Titel: Adieu Eurostadion

Voorpagina  + blz 5

Onder de rubriek Absurdistan :

Titel:  Advokakel

Het is tot een uitspraak gekomen in de zaak van zeven(!) jonge Irakezen die in 2015 in Oostende een meisje dronken voerden om haar daarna te verkrachten .  En weer roept een advokaat “cultuurverschillen” in om  één én ander te verklaren.  Soms voelen wij ons indiaan om eens een advokaat aan de totem te bonden en wat tomahawks boven te halen .  Cultuurverschil, helaas.

Titel : Recht op diefstal

De eigenaar van een Zeebrugse supermarkt mag  géén  preventieve maatregelen nemen tegen illegale transitmigranten die in zijn winkel vrolijk komen stelen.  Iedereen heeft het recht om een misdaad te plegen en daarbij (eerder zeldzaam) betrapt en vervolgd  te worden.  Ceci n’est pas un pays.

Dit en nog veel meer is er te lezen deze week in het Pallieterke.  Niet wachten om te kopen.

Eddy       

09:02 | Tags: zo | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook

30-03-17

speelbal van de farma-industrie : wie is dat niet ?

Eddy Elyn heeft een link gedeeld.
2 minuten ·
Follow The Money
·
 
 
Een oudere, arme Egyptische vrouw werd het gezicht van een kritisch rapport over medicijntesten in haar land. Vervolgens wist ze de schrijvers van dat rapport voor…
FTM.NL
 

corruptie

Groot corruptieschandaal in de Raad van Europa

30 maart 2017

 Miljoenen aan smeergeld, brievenbusfirma’s en omkoping van politici. Nee, ik heb het niet over een willekeurige bananenrepubliek in Afrika. Dit artikel gaat over een corruptieschandaal in de Raad van Europa (RvE), hoeder van mensenrechten en aanjager van de Europese eenwordingsgedachte.

Read More…
bron:  

https://opiniez.com/2017/03/30/groot-corruptieschandaal-in-de-raad-van-europa/

Statines

Eddy, zet dat eens op je blog.  Kreeg ik te lezen. Dus.

xxx

 

29-03-17

Lubbeek leeft

Etentje Lubbeek Leeft

Zondag zijn we voor de eerste maal sinds jaren afgezakt naar een eetfestijn van een politieke partij.  Dit van Lubbeek Leeft.

Fantastische ontvangst – de politieker van een andere partij deed of hij ons niet opmerkte bij het binnen komen och gottekes – vriendelijke service – aan tafel vonden onze tafelburen de soep goed van smaak maar wat aan de waterige kant , wij vonden ze wel lekker en bij de tweede passage van de soepbezorger kregen we extra balletjes -   de gevraagde hoofdschotel was frit (hoe kon het anders met mij) biefstuk met peperroomsaus,  om het met twee woorden te zeggen ( heel lekker); we weten het niet zeker maar dachten dat het vlees van de boerderij Muls afkomstig was .

Kort :  bij leven en bij welzijn als we er dan nog zijn:  we zullen er zijn op het volgend eetfestijn van Lubbeek Leeft .

Edddy  

27-03-17

ontmaskerd :

Eddy Elyn heeft een link gedeeld.
5 minuten ·
 
 
26 februari 2017 ✅ De Democraten zijn verbijsterd door hun recent verloren verkiezingen. Ze zullen zelfs nog meer verbijsterd raken nu we de details leren kennen van hun massale klimaatfraude.…
OPINIEZ.COM
 

vaccinschade

 
 

26-03-17

Erkenning : waard om te lezen

Beste lezer,

 Meer dan de moeite waard om te lezen !

                                            Belangrijke mededeling :

Misschien weet u het niet meer,  maar de eigenaar en de schrijver van de blog die u nu leest zetelde tussen 2007 en 2012  in de gemeenteraad in Lubbeek.

 Over zijn wedervaren terzake is zopas een boek verschenen van de hand van een andere Pellenbergenaar, Peter Van Windekens. De titel van de publicatie luidt: “ De kracht van de overtuiging. Dat ene stemmetje van Eddy Elyn .....”  

doen

. Het boek kost € 37, 86 (verzendkosten incl.).

Bestellen op e-mailadres : eddy.elyn@telenet.be 

of mits betaling op bankrek.nr.  BE 71 230 004 854 969 met vermelding van naam en adres

of bestellen bij de uitgever : Shop my books

 Doen zou ik zeggen.

Peter van Windekens

 

En de daklozen ?

Prioriteiten van de EU(SSR): Aantal daklozen neemt dramatisch toe

Screenshot_51

(Vertaling: E.J. Bron)

De EU stelt prioriteiten – maar niet ten voordele van de eigen Europese bevolking. Want terwijl de EU miljoenen “immigranten” met royale sociale uitkeringen tegemoetkomt, ontbreken de middelen voor behoeftige Europeanen. Het gevolg: het aantal daklozen neemt dramatisch toe. Het actuele rapport van de organisatie FEANTSA (European Federation of National Organisations Working with the Homeless) spreekt van een dramatische ontwikkeling.

Duits - Zuerst

Volgens het rapport is de situatie in vergelijking met het jaar 2015 drastisch verslechterd. Volgens het rapport worden hier vooral de hoofdsteden Londen, Parijs, Wenen en Brussel door getroffen. Alleen Finland lukte het om het aantal daklozen te verminderen.

Ook in de VS heeft het aantal daklozen een dramatische omvang bereikt. In het officiële rapport “The State of Homeless in America” staat dat er in de VS meer dan een half miljoen mensen dakloos zouden zijn. Meer dan 200.000 daklozen leven in familieverband, meer dan 300.000 personen alleen, waarvan 25% kinderen. Veel van de Amerikaanse daklozen zijn oorlogsveteranen.

Bron:
http://zuerst.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Een andere Theo Francken

Ondanks het feit dat Theo Francken zijn laatste uitdrukkingen nuanceerde zeggen anderen hetzelfde.  Lees en oordeel zelf!

 Een insider lucht zijn gemoed: Zo verdienen NGO´s aan de “vluchtelingen”crisis

(Vertaling: E.J. Bron)

Een insider rekent af: de langjarige leider van het Oostenrijkse vluchtelingenkamp Traiskirchen, Franz Schabhüttl, presenteerde vrijdag zijn ervaringsbericht “Brandpunt Traiskirchen” – en rekent hierin af met politici, asiellobbyisten en zogenaamde NGO´s (non-gouvernementele organisatie). Zij allemaal zouden de “vluchtelingen”crisis voor eigen, ook zakelijke doeleinden hebben gebruikt, zegt Schabhüttl. De staat zou van zichzelf “de verlengde arm van de smokkelaars” maken.

Het beeld dat vooral organisaties als “Amnesty International” en “Artsen zonder Grenzen” van de toestanden in de “vluchtelingen”kampen zouden schetsen, zou vaak verdraaid zijn. Er zou in de kampen nooit nood, honger en slechte geneeskundige verzorging hebben geheerst. Dat zou op ieder moment foutief zijn geweest en zou bij de bevolking “diep menselijke, maar objectief niet noodzakelijke hulpreflexen” hebben veroorzaakt. “We moesten door de aldus veroorzaakte vloed van schenkingen op kosten van de belastingbetaler wekelijks tot 50 ton bruikbare goederen weggooien”, aldus Schabhüttl.

De asiel-insider bericht over andere onserieuze trucs van de hulporganisaties: “Caritas had haar bus voor schenkingen op een media-effectieve plaats neergezet, en de doorgegeven beelden lieten altijd alleen maar asielzoekers zien die naar een aankomende auto renden waaruit goederen werden uitgedeeld. Wat men niet liet zien, waren de bergen goederen die in de vuilcontainers verdwenen.” Hulporganisaties zoals Caritas zouden op het gebied van het asiel- en vreemdelingenwezen uit financieel eigenbelang handelen, net zoals grote economische bedrijven.

Maar ook de zogenaamde “vluchtelingen” worden door Schabhüttl, die het kamp Traiskirchen 13 jaar lang leidde en per 1 april met pensioen gaat, hard aangepakt: de meeste “vluchtelingen” zouden volgens hem niet vanwege acuut levensgevaar van het ene naar het andere land trekken, maar zouden op zoek zijn naar betere economische randvoorwaarden. Hun belangrijkste probleem zou erin bestaan dat de beloftes van de smokkelaars leugens bleken te zijn en velen alleen daarom niet meer naar huis terug zouden kunnen, omdat zij zich voor hun vlucht diep in de schulden zouden hebben gestoken en thuis hun gezicht zouden verliezen. Voor bijna 40% van alle vluchtelingen in het jaar 2016 zou er nooit reden zijn geweest om te vluchten.

Ook de verantwoordelijke politici komen in het bericht van Schabhüttl niet goed weg: Zo zou een door de Oostenrijkse regering voor dringend noodzakelijk gehouden wacht- en daklozentent, die meer dan een bedrag met zeven cijfers gekost zou hebben, nooit nodig zijn geweest. De politiek beschuldigt Schabhüttl van het streven om het publiek bewustzijn door provocerende acties te veranderen.

Net zoals de insider Franz Schabhüttl liet zich onlangs ook de Oostenrijkse minister van Buitenlandse Zaken, Sebastian Kurz (ÖVP), uit over de handel en wandel van asiellobbyisten en NGO´s. tijdens een bezoek aan de Frontex-missie in de middellandse Zee bekritiseerde Kurz de reddingsacties door hulporganisaties en zei: “De NGO-waanzin moet gestopt worden!” De reddingsacties van de NGO´s zouden ertoe leiden dat er meer vluchtelingen in de Middellandse Zee sterven in plaats van minder.

Bron:
http://zuerst.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

08:04 | Tags: mja | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook

en in Zweden

EU- en immigratiekritische Zweden Democraten leiden in de peilingen

(Door: Siobhan McFadyen – Vertaling: E.J. Bron)

Zweden moet zich bij de verkiezingen volgend jaar voorbereiden op een schok, omdat de EU-kritische partij, die een EU-referendum wil houden, leidt in de peilingen. De Zweden Democraten staan op dit moment op 23,9%, terwijl de traditionele partijen dalen in de kiezersgunst.

inselpresse

Lees verder

25-03-17

verkiezingen 2018-2019

Ze zijn er allemaal mee bezig !  De verkiezingen van 2018 en 2019.

Wat reeds opviel was dat SPA zou willen samengaan met Groen !

Dat was reeds eerder het geval in Lubbeek.  Met niet zo’n bijster goed gevolg voor de SPA.

Wat senioren betreft bleken hun afzonderlijke politieke karakters in 2012 op één lijn te staan.Toen kwam Freya Van Den Bossche met het lumineus idee om een campagne te starten met wat ze “ Move In time” noemde. In deze campagne werd er ook een lichtje opgestoken om een speciale euthanasiedienst permanent in de zorginstellingen te installeren. 

Was het de SPA of was het Groen  die het eerst met zulk idee kwam om de oudjes onder ons te schofferen laat ik in het midden.

In Lubbeek was het in september 2012 het Groen gemeenteraadslid, mevrouw Ann De Martelaere, die met zulke gedachte speelde.  Zij noemde het de “Zwarte Weduwen”.

Dit vond ik zo schaamteloos en onterend naar de senioren toe dat ik het onderstaande liet publiceren.

En alhoewel er na de storm die er toen opstak ze (SPA en Groen) inbonden moet men als kiezer toch voorzichtig zijn.  Een rood-groene alliantie, zeker op gemeentelijke vlak valt niet zo maar te pruimen.

      
  Weg met die oudjes : Socialisten hollen Groen achterna

Freya Van den Bossche wil alle bejaarden in een koekjesdoos duwen !Als je haar laat doen zullen bejaarde mensen moeten verhuizen uit hun woningen om plaats te maken voor jonge gezinnen. Weg met die ouderen. Ze zijn een vuile pleister op het been. Oud is inderdaad out bij de socialisten en groenen. Oma, opa, bompa, bomma of mémé … sorry maar ge moet hier weg. We weten wel dat je gans je leven hard gewerkt hebt voor een eigen huisje maar t’is genoeg geweest . Niet tegenstribbelen, dit is ons beleid en daarmee basta.Geen woord over het feit dat senioren het liefst van al in hun eigen woning blijven wonen. Geen woord over toekomstgericht wonen in de eigen woning waardoor de woning tot op late leeftijd zowel comfort als een gevoel van vrijheid en zelfstandigheid biedt.

In Lubbeek was het Groen die het eerst hier over zulk een plan sprak : zij noemden het : Zwarte weduwen.

Groen Lubbeek stelde dat er in het ruimtelijk structuurplan van de gemeente een demografische analyse van de bewoners van residentiële woonparken ontbrak. Want binnen een afzienbare tijd zullen deze woonparken bewoond worden door “groene weduwen” schrijven ze. Hiermee wilden ze stellen dat alleenstaande hoogbejaarde vrouwen in veel te grote villa’s wonen. En dus willen ze een herverkaveling van deze villa’s, zodat meerdere gezinnen in één villa kunnen wonen. Dus beste kiezer, wil je een trap onder de kont geven van je grootouders stem dan maar voor de socialisten en/of groen.

Eddy Elyn

Ook in de media toen :   : http://www.gva.be/nieuws/binnenland/aid1240648/van-den-bossche-wil-bejaarden-sneller-naar-serviceflats-oproep.aspx

 

De EU

Doel van de EU: Natiestaten afschaffen

(Vertaling: E.J. Bron)

De EU richt zich tegen de natiestaten. De feestelijke plechtigheid naar aanleiding van de 60e verjaardag van de ondertekening van de Verdragen van Rome in het Europees Parlement in Brussel luidde de doodsklok van de lidstaten.

Die Freie Welt

In zijn officiële feestelijke rede herinnerde de Oostenrijkse schrijver en essayist Robert Menasse (“Heimat ist die schönste Utopie”) aan het eigenlijke doel van de EU sinds haar oprichting 60 jaar geleden: het overmeesteren van de natiestaten door de objectieve ontbinding van de nationale soevereiniteit ten gunste van een Europese republiek. Het bestaansdoel van het Europees Parlement zou de vervanging van de nationale parlementen zijn. De EU zou de lidstaten ten gunste van de regio´s moeten ontbinden om zichzelf te realiseren.

De beklemmende stilte in het publiek wilde de wegens zijn demontage van zinsneden bekende auteur direct met een appel opvrolijken: “Dat verdient applaus!”, riep hij tegen de ongelovig kijkende EU-parlementariërs en EU-ambtenaren. Onmiddellijk begonnen de fracties van de christendemocraten, de sociaaldemocraten, de Groenen en communisten te klappen. Leden van de andere fracties verlieten daarentegen de zaal. Aan het einde van zijn rede riep Menasse onder applaus van de voorzitter van het Europees Parlement, Antonio Tajani (christendemocraat): “Leve de Europese Republiek!”

Daar past bij dat aan het einde van de feestelijke plechtigheid de “Ode aan de vreugde” als “Europees volkslied” werd gespeeld. Terwijl de staats- en regeringschefs dit staatssymbool nadrukkelijk aan de EU en haar instellingen hadden geweigerd.

60 jaar na haar oprichting ontluistert de Europese Unie zichzelf tijdens de feestelijke plechtigheid in het Europees Parlement. Daar zou voor de komende EU-verkiezingen in het voorjaar van 2019 nog een keer aan herinnerd moeten worden.

Bron:
www.freiewelt.net

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

08:32 | Tags: ode | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook

24-03-17

herhaling preventie

16-01-17

preventie - scans e.a.

Naar aanleiding van het mediabericht over 15 preoperatieve testen van het KCE (= het Federaal Kenniscentrum voor de Gezondheidszorg)  welke onderzoeken het best wel en welke niet routinematig moeten worden uitgevoerd worden, het volgende :

Het wordt nu dus duidelijk dat vanuit een medisch-commerciële invalshoek onnodige of overbodige medische interventies te doen bij de patiënt aanleiding kunnen geven tot zowel psychische als lichamelijke gevolgen.

Een medisch-commerciële invalshoek leidt tot medicalisering.  Het blijft dus van groot belang om medische screenings niet open te stellen voor commerciële activiteiten die inspelen op het kweken of vermeerderen van angstgevoelens bij de hulpzoekenden.  Het bekende “voor alle zekerheid mevrouw/meneer gaan we nog een scan maken “ moet er uit.  Deze uitspraak zorgt niet voor gerustheid maar is een mogelijke springplank naar vervolgonderzoeken en bijgevolg naar een stijging van de zorgkosten. Voor de farmaceutische industrie en de ziekenhuizen zijn ze lucratief maar of de patiënt er beter van wordt ???         

Overdiagnose is een realiteit !  Er bestaat zoiets als “preventieparadox”: een goed menende hulpverstrekker probeert ellende te voorkomen , maar veroorzaakt daarbij zelf ellende. 

Een mogelijke bijwerking van zo’n vervolgonderzoek is als men bij het oordelen van zo’n bijkomende scan of screening op een afwijking stuit die nooit tot problemen zou leiden men vanuit medisch oogpunt toch geneigd is om in te grijpen.  De participatie van de hulpzoekende tracht men dan te smoren in het potentiël negatieve of mogelijk schadelijke gevolg  van een niet-medisch ingrijpen. 

Het benaderen van hulpzoekenden mag niet bestaan vanuit louter winstbejag.

Eddy

 
 
 

Op aanvraag

Op aanvraag herhaling plaatsing van onderstaand bericht

Lubbeek: nieuws van de wakkere burger- moet gelezen worden

. Dag Eddy,

Zal 2017 een gelukkig jaar worden?  Waarschijnlijk wel:

 - Lubbeek vermindert de activeringsheffing, volgens de krant, tot een minimum van 700€ per jaar?

     Maar hoe gaat de CD&V uitleggen dat eigenaars van een bouwgrondje in Lubbeek beboet worden  met 700€ per jaar als je grond nog niet bebouwd is en tegelijkertijd een betonstop aankondigen?

 - Hopelijk zal Lubbeek een taks heffen op paarden (600€ in Duitsland). Die luxe beesten grazen op gronden die bestemd zijn om voedsel te produceren.

 - Hopelijk zal Lubbeek een taks heffen op verbouwvergunningen in zonevreemde gebouwen

 - Hopelijk heft Lubbeek een serieuze taks leggen op het instand houden van bouwovertredingen

   (meer dan 1 hectare illegaal verharde gronden bij handelaren in bouwmaterialen).

     Het moeten toch niet altijd de mensen zijn die met alles in orde zijn die aangepakt worden.

 - Hopelijk zal Lubbeek zijn plichten inzake “inspraak” ernstig nemen.

  Verschillende adviesraden liggen op apegapen (cultuurraad, Gecoro, seniorenraad) . Men lacht er zelfs niet mee, men negeert ze.

 - Snel zal men  niet-geplande werken uitvoeren in de recent vernieuwde gemeentestraat te Linden.

    De diameter van de inbuizing van de tempelbeek zou vergroot worden. Hierdoor worden de stommiteiten van de Domusverkaveling  ( nvdr : dank zij CD&V )  verbeterd en kunnen bevriende projectontwikkelaars hun gangen gaan in het centrum van LindenNvdr : dank zij CD&V )

 - Want Linden wordt verrijkt met prachtige wijnvelden en een futuristisch proefcentrum. Het centrum, de scouts, de scholen, de voetballers  zullen heerlijk genieten van de dagelijkse sproeibeurten die de hagelander te beurt zullen vallen.

 - en...de folders moeten nog komen

Een wakkere burger.

 NVDR : als politicus kreeg ik er volgende toevoeging bij (overigens met dank aanvaard ): 

Als politieker zou ik er echter nog aan toevoegen: Gedeelde last is halve last.

Als er geld nodig is, verdeel de last dan over zo veel mogelijk mensen die het kunnen.

Breng de OV (onroerende voorheffing) op het  niveau van Leuven. Dan wordt iedere eigenaar even hard getroffen ipv alleen de mensen die een grondje gespaard hebben het vel af te stropen. Nu zijn er kastelen die minder taks betalen dan sommige eigenaars van een bouwgrond.

Verder zou de gemeente de herschatting van het KI moeten vragen voor alle  woningen met KI kleiner dan 1000.

Eddy

23-03-17

Dommerik

Hij verlaat zijn vrouw omdat deze zich niet meer scheert. Na een jaar ontmoet hij haar weer en krijgt hij het deksel op z’n neus

08:52 | Tags: ja | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook

22-03-17

doordenkertje

Doordenkertje:

Verkiezingen bij onze Noorderburen:

De regeringspartijen verloren 37 zetels: -8 voor de VVD-liberalen van premier Mark Rutte en -29 voor de socialisten van de PVDA.

Zij kregen van de kiezer kletsen rond hun oren en rake schoppen onder hun gat. Toch is dat “slechts een detail in de politieke geschiedenis” want volgens zij die het nieuws manipuleren maken brengen was het een overwinning voor de democratie en voor Europa! Nederland heeft “HO” gezegd tegen het verkeerde populisme J!

PVDA-voorman Jeroen Dijsselbloem is zelfs trots op deze uitslag en ook Guy Verhofstadt is zeer “blij, blij, blij” J! (N.v.d.r.: Ik heb zeer lang moeten zoeken om op internet een foto te vinden van een enigszins blijde Guy J!)

Met zijn 5 zetels winst en de 2de grootste partij heeft Geert Wilders dus de Nederlandse verkiezingen schandelijk verloren!

Je moet het maar kunnen uitleggen!

    bron : 

NIEUWSBRIEF VL²v nr. 359 (Dinsdag 21 maart 2017)

- Gaan we naar een samensmelting van CD&V en Open VLD om het teveel aan Vlaams tegen te gaan? “Patattenlander” Marc Eyskens van “’t Pastoorsfabriekske” en Herman De Croo van “’t Blauwe fabriekske” zien dat wel zitten… Een bloedbroederschap tussen de loge en “Mechelen” is onuitgegeven! Maar wat doe je dan met dat wit logekonijn, die late Vlaamse geroepene?  Daar zal zeker veel volk komen naar kijken! J

Gezei is gezei:

Het kraken van een niet-bewoonde en niet-bemeubelde woning is geen woonstschennis! (het parket van Gent).

In mijn buurt staan een aantal gerenoveerde sociale woningen leeg in afwachting van de nieuwe huurders met beperkt inkomen.

Hello krakers, waarop wachten jullie?

Het huis naast mij is beschikbaar en geheel gerenoveerd: Nieuw geïsoleerd dak, nieuwe ramen met dubbele beglazing en beveiligd tegen alofnietperongeluk uit het raam vallen, nieuwe hoogrendements CV met nieuwe gasinstallatie, nieuwe geïsoleerde vloer, nieuwe elektrische bedrading en internetaansluiting, helemaal opnieuw bezet, nieuwe keuken, nieuwe badkamer, nieuw sanitair, nieuwe trappen, kamers tot boven, voortuin 9 x 6 m, achtertuin 9 x 15 m J… 

Ik wacht met spanning op de eerste gekraakte woningen en kijk verlangend uit naar mijn nieuwe kraakburen J

Eén probleempje zou nog roet in het krakerseten kunnen gooien: De woning is niet eigendom van een Jan Modaal die vanzelfsprekend voor de schade mag opdraaien maar van een woningmaatschappij van ‘t stad

Eens de echte nieuwe huurders zijn ingetrokken zal ik als eigenaar het voorrecht hebben niet-gerenoveerd maar multicultureel genietend te “resideren” ergens halfweg tussen Azië en Noord-AfrikaJ J.

nvdr blog :  voortaan moet ik onze boodschappen alleen doen. 

20-03-17

Weer een leven gered met een AED-toestel !

De aanwezigheid van een defibrillator heeft nog maar eens het leven gered van een sporter.

Verdorie, dit te lezen in de kranten ( 20/03/2017 ) ...dit doet telkens deugd.  Telkens krijgt mijn dag een boost.  Telkens moet ik terug denken aan het gevecht dat ik als voormalig gemeenteraadslid zo’n 6 jaar geleden moest voeren om nog maar één AED-toestel  in Lubbeek te krijgen ( vandaag de dag staan er reeds meerdere beschikbaar ). 

Alle streken van de andere raadsleden kwamen naar boven :  te duur  ( mijn repliek hier tegen de persoon die dit durfde te zeggen:  hoeveel moet een mensenleven dan wel kosten? ),  de gemeente zal rechtszaken moeten aanspannen bij misbruik van zo’n toestel, de gebruiker zal strafrechterlijk vervolgd worden enz ..

Om deze opmerkingen naar het fabeltjesland te sturen werd zelfs de echtgenoot van de huidige burgemeester, specialist hartritmestoornissen prof Heidbüchel, uitgenodigd om uitleg te komen geven over deze toestellen.    

Kort:  ik kreeg gelijk en de toestellen zijn er.  Punt.

Dit was slechts één van de zaken die ik won voor de Lubbekenaar. Welk raadslid die aan een politieke zuil verbonden was en is kan hetzelfde zeggen?  Noppes ! Ze konden / kunnen alleen maar op het knopje drukken naar gelang de wensen van hun kopman. 

Eddy

voorbeeld kranten bericht : 

http://www.standaard.be/cnt/dmf20170319_02787466

19-03-17

vaccinaties : lezen en zelf oordelen - uw lichaam, uw kinderen

Mo maske toch - wat voor ellende bracht je over Europa met je "wir schaffen das "

De ontmoeting tussen Merkel en Trump kun je onmogelijk mooipraten


(Vertaling: E.J. Bron)

Een zichtbaar gespannen bondskanselier, die van Trump duidelijk te horen krijgt dat er geen overeenkomsten tussen hen bestaan (behalve die overeenkomst door de regering-Obama afgeluisterd te zijn). Merkel bazelde holle frasen, die een Trump niet in het geringst interesseren of irriteren: hij wil een betere deal en raakt daarmee een gevoelige zenuw van de Duitse economie, wiens succes is gebaseerd op een keiharde lage lonen politiek en een goedkope munt. Merkel kan zich niet verstoppen achter de EU en de Europese Centrale Bank. Hij is niet dom en ook niet onder de indruk van de Duitse pers. Merkel is volledig mislukt, erger nog: Merkel maakt de indruk überhaupt geen relatie met Trump te kunnen opbouwen. Daardoor wordt ze voor Duitsland een nog groter gevaar dan ze al door haar migratiepolitiek voor de EU en door haar euro-politiek voor ons burgers is.

Bron:
https://politikstube.com
politikstube

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

18-03-17

Gemiste kans voor de verkeersveiligheid centrum Lubbeek

Zwaluwnesten in het centrum van Lubbeek :

Gewoonlijk valt mijne frank iets vlugger maar nu heeft het toch wat geduurd.

Dit is een gemiste kans voor de schepen van mobiliteit en verkeersveiligheid !

Waarom geen camera’s in deze zwaluwnesten geplaatst ?  Camera’s die verkeersovertreders betrappen. Komende uit de straten die uit geven op het rondpunt.

Eddy   

Geen hypocritie bij Trump

GREAT: Trump weigert Merkel een hand te geven!

 

(Vertaling: E.J. Bron)

Van Donald Trump kun je absoluut heel veel dingen leren. Wat men echter niet kan leren, en wat bij onze politici zozeer ontbreekt, is ruggengraat te hebben; dat heb je of dat heb je niet. Donald Trump heeft het, wat hij vandaag tijdens de foto-shooting met Angela Merkel in het Witte Huis aan de hele wereld bewees. Hij trekt zich blijkbaar helemaal niets aan van gebruiken als hij daarvoor een huichelaar zou moeten worden.

PI News

Lees verder

Ben Weyts (NVA) : verstoppertje spelen

Dossier Eurostadion: minister Weyts blijft zich verstoppen achter procedures

 In de commissie Openbare Werken en Mobiliteit van het Vlaams Parlement interpelleerde Vlaams Volksvertegenwoordiger Stefaan Sintobin nogmaals minister Ben Weyts (N-VA) over de mogelijke komst van het Eurostadion. Recent was namelijk gebleken dat bouwheer Ghelamco, om het Eurostadion te kunnen bouwen, twee stukken grond nodig had die eigendom zijn van de Vlaamse overheid en dat het Agentschap Wegen en Verkeer zich in 2015 reeds principieel akkoord had verklaard om afstand te doen van de gronden. Erger nog, de Administratie had dit zelfs reeds bevestigd in een mail aan de bouwheer .

Sintobin stelde dat dit dossier een eindeloze soap en één groot, ondoorzichtige kluwen was geworden.  Hij verweet de minister cruciale informatie te hebben achtergehouden voor het Parlement. “De scheidingslijn tussen liegen en dingen verzwijgen is hier wel bijzonder dun. U hebt in de afgelopen twee jaar met geen enkel woord gerept over dit nieuw, belangrijk element en u steeds verstopt achter allerlei procedures. Meer nog, u verklaarde steeds dat u geen enkele bevoegdheid had in dit dossier en dat enkel de administratie verantwoordelijk was om advies te geven. Vandaag blijkt uit de feiten het tegendeel en ligt de finale beslissing bij u”, aldus Sintobin.

Volksvertegenwoordiger Sintobin drong er bij de minister dan ook op aan om nu voor eens en altijd duidelijkheid te scheppen en het inhoudelijk standpunt van de Vlaamse Regering mee te delen over de mogelijke komst van het Eurostadion.  “Stop nu toch met die schijngevechten. U hebt alle sleutels in handen om bouw van het Eurostadion te stoppen. Als u dit niet doet, verliest u alle geloofwaardigheid in dit dossier”, zei ons parlementslid. Minister Weyts weigerde hier op in te gaan en verwees opnieuw naar de procedures.

Hier vindt u het (beeld)verslag: 

https://www.vlaamsparlement.be/commissies/commissievergaderingen/1120928/verslag/1124385

17-03-17

in de krant

Krantenkoppen  die opvallen :

In HLN vandaag :  Rusch op rijexamen – Dat op 1 juni strenger wordt .

                                  Waarom strenger ?  Volgens mij gewoon om geld in het laatje van de staatskas te laten vloeien.  Strenger maken is absoluut geen oplossing.  Strenger optreden wel.

Politici praten veel, maar ik heb nog niemand gehoord (aldus het slachtoffer aanslagen Zaventem ) –

                      Zijn boodschap :  stop met beloftes te maken, maar geef ons respect en garanties.

De nieuwe man is er één op leeftijd !

Da’s just

Alarmknop belt nu ook verpleger als je geen familie hebt !

Met een druk op de knop kunnen bejaarden thuis een mantelzorger oproepen.Bij gebrek aan een familielid of kenneis kan er dan een professionle hulp opdagen.

Wie het artikel leest zal dit in eerste instantie een prachtoplossing vinden.  Wie echter verder leest stuit dan op de zin “de gebruiker moet dan wel een sleutelkastje installeren, en een code waarmee de verpleegkundige bij de huissleutels kan.”  

De inbrekers die dit lezen zullen er zeker mee akkoord gaan.  Hopsakee, ze gaan zich nu nog enkel moeten focussen dat er al dan niet een sleutelkastje aan de gevel hangt.  Opengebroken is vlug gebeurt. En dan maar in elke gemeente oproepen doen om een BIN ( buurtinformatienetwerk ) op te richten.

90-jarige randt poetsvrouw (28) aan.

En dan staat er in de krant “de nieuwe man is er één op leeftijd”.

Dat moet verdorie ne sterken beer geweest zijn. 

Een goede raad aan alle jonge poetsvrouwen die bij zo’n nieuwe man gaan poetsen :  Allee, schatteke, kom es hier ... en dan pakt je hem eens goed bij zijn ballen en knijpt er eens flink in.  Case closed.

Eddy

16-03-17

Jan Jambon zorgt dat zijn vriend Filip het warm heeft in de winter - Merci Jean zegt die - Vive le Roi

Jan Jambon: de chauffagist van Laken…

Minister Jambon speelt met het idee om het domein van Laken aan te sluiten op het netwerk van stadsverwarming. De verwarmingskosten worden voor 70% gedragen door de federale overheid, hoewel die eigenlijk ten laste zijn van de civiele lijst. De koning krijgt daar al geld voor! Dus waarom moet de belastingbetaler hier nog voor opdraaien?

lubbeek - politiekantoor

Eddy Elyn heeft een link gedeeld.
Gisteren om 7:46 ·
Het Nieuwsblad
·
 
 
Lubbeek krijgt een nieuw politiekantoor. Hoe het er zal uitzien en waar het wordt gebouwd, ligt nog helemaal niet vast. Wellicht komt het naast het bestaa...
NIEUWSBLAD.BE
 
 
LeukMeer reacties weergeven
 

mensen toch : mja

VVD ruim de grootste, PVV naar plek twee

Screenshot_40

Na 95,3% geteld: Rutte op 33 zetels, Wilders op 20; CDA en D66 op 19

UPDATE 4:51 De VVD is met een straatlengte voorsprong de grootste partij bij de Tweede Kamerverkiezingen geworden. De PvdA is compleet weggevaagd.

Screenshot_41

Bron:
www.telegraaf.nl

deze week in het pallieterke

 

 

In de kijker

 

Lopende zaken tot oktober 2018?

Bakt de regering-Michel er nog wat van de komende maanden, ja het komende jaar? Niemand verwacht het. Iedereen heeft er zich al bij neergelegd dat de begroting op orde krijgen uitgesloten is. En de beloofde hervorming van de vennootschapsbelasting komt er niet dit jaar en wellicht ook niet in 2018. Misschien toch die federale verkiezingen vervroegen en laten samenvallen met de lokale stembusslag van 14 oktober 2018?

 

Milli Görüs,

een wolf in schaapsvacht

We brachten het als eerste uit in onze editie van 11 augustus vorig jaar: het grote Turkse cultuurcentrum dat gepland wordt in Strombeek-Bever, heeft banden met de antiwesterse organisatie Milli Görüs (‘De Nationale Visie’). Dit werd dinsdag in het weekblad Humo in een opmerkelijk artikel bevestigd.

 

De parabel van de

kosmopolieten en de krakers

Sarah en Paul zijn wereldburgers. Zij staan boven de bekrompenheid van het klootjesvolk, dat zich zo gemakkelijk laat beïnvloeden door simplistische redeneringen, domme slogans en xenofobe reflexen. Sarah en Paul zijn breeddenkend. Voor mensen van andere culturen die ons land binnenkomen, bepleiten zij openheid, gastvrijheid en gulheid. Wie daarover kritische geluiden laat horen, kan op hun morele veroordeling rekenen.

 

Louis Michel eist humanitaire

visa die Charles Michel bestrijdt

Politiek in België, een mens kan daar al eens van in de war geraken. Deze week was er veel aandacht voor het arrest van het Europees Hof van Justitie in Luxemburg, dat moest oordelen over Syrische inwoners van de stad Aleppo: die eisten dat België in een ambassade overzee een ‘humanitair visum’ zou uitreiken om die Syriërs toe te staan naar België te reizen om asiel aan te vragen, en vonden daarvoor zelfs gehoor bij een Franstalige rechter, die de Belgische staat een dwangsom oplegde bij weigering.

 

Olivier Boehme: “Het

Europese paradijs is niet eeuwig”

Europa, België en Vlaanderen zijn welvarend, kenden jarenlang vrede, en zijn blind geworden voor de gang van de geschiedenis. Die kent hoogten en laagten. Naderen wij door Donald Trump, Theresa May, Marine le Pen en Geert Wilders een laagte met kans op een handelsoorlog die ons paradijs verminkt? Olivier Boehme, een Vlaamse specialist van de economische geschiedenis, is verwonderd over de vanzelfsprekendheid waarmee wij onze welvaart als eeuwig beschouwen.

 

Turkije kreeg van u

al 7,7 miljard euro cadeau

De Nederlanders zijn nazi’s, fascisten en uitvoerders van genocides in Bosnië: Aldus de nieuwe sultan van Istanbul, Erdogan. De beledigingen en absurde verwijten worden door miljoenen Turken op gejuich onthaald.